Fotbal international

Antrenorul lui Celtic spune că ştie tot despre CFR Cluj: “Petrescu nu mă poate surprinde cu nimic”

07.08.2019 | 08:52
Antrenorul lui Celtic spune ca stie tot despre CFR Cluj Petrescu nu ma poate surprinde cu nimic

Neil Lennon, antrenorul lui Celtic, spune în presa britanică faptul că ştie tot despre CFR Cluj. Nord-irlandezul, care se află pe banca lui Celtic doar din luna februarie a acestui an, după ce a lucrat la Hibernian Edinburgh timp de trei sezoane, este în acelaşi timp foarte atent, dar şi foarte încrezător într-un rezultat pozitiv în meciul tur, de la Cluj.

Antrenorul lui Celtic susţine că ştie la perfecţie tactica lui Dan Petrescu la CFR Cluj

Lennon nu are multe meciuri oficiale la Celtic, doar 17, dar se simte foarte mândru că a ajuns la un club cu un asemenea impact în fotbalul britanic, tradiţie şi palmares de excepţie, iar obiectivul primordial este să ducă pe alb-verzi în grupele Champions League. El admite că adversarul din turul 3 preliminar, CFR Cluj, va fi şi cel mai puternic din tot ce a întâlnit în primele două tururi, dar susţine că Dan Petrescu nu are cu ce să îl surprindă, pentru că ştie bine tactica lui de joc.

“Îmi imaginez că va fi cel mai greu test al nostru din acest sezon. CFR Cluj este campioana României şi au avut parte de o dublă dificilă în runda trecută, când au trecut de Maccabi Tel Aviv. Sunt puternici şi compacţi.

CFR Cluj – Celtic Glasgow. Dan Petrescu e destul de pesimist în privinţa calificării în play-off

Dan Petrescu a bătut pe Rangers, la Glasgow, cu 4-1, în 2009

Aruncă rapid mingea şi duc balonul rapid în faţă. De asemenea, sunt bine organizaţi pe faza defenisvă. Vom juca în deplasare în tur, deci va trebui să ne montăm bine pentru a ne reseta din puncte de vedere mental. Chiar şi aşa, ştim care este motivaţia noastră” a declarat Neil Lennon pentru site-ul clubului Celtic.

Unirea Urziceni, condusă de Dan Petrescu, reuşeea în 2009 un senzaţional 4-1 la Glasgow în faţa lui Rangers, marele rival al lui Celtic

Pentru Dan Petrescu fotbalul britanic nu reprezintă nici un secret, după anţii petrecuţi la Sheffield Wednesday, Chelsea, cei mai mulţi şi mai plini de performanţe şi Bradford. Bursucul a demonstrat acest lucru în 2009, când a produs o mare surpriză în grupele Champions League cu Unirea Urziceni, învingătoare de o manieră impresionantă la Glasgow, dar împotriva lui Rangers, marea rivală a lui Celtic. A fost un 4-1 pentru români care a făcut să se scrie multă vreme în presa din Regat.

Tags: