Fotbal international

Antrenorul lui Empoli, suspendat pentru blasfemie! Ce a putut să spună după victoria cu Udinese

13.11.2018 | 19:18
Antrenorul lui Empoli suspendat pentru blasfemie Ce a putut sa spuna dupa victoria cu Udinese
ADVERTISEMENT

Giuseppe Iachini, antrenorul lui Empoli, a fost suspendat pentru blasfemie după meciul cu Udinese. Antrenorul de 54 de ani nu a fost iertat pentru comentariile făcute în timpul partidei care s-a disputat în etapa a 12-a din Serie A şi a ajuns în faţa Comisiei de Disciplină a primei ligi din Italia.

Tehnicianul italian a făcut o criză de nervi în timpul meciului Empoli – Udinese 2-1. După ce i-a înjurat de mai multe ori pe arbitrii partidei, Giuseppe Iachini a avut o remarcă, notată de al patrulea arbitru ca fiind o blasfemie. Conform presei din Italia, antrenorul a înjurat-o pe Fecioara Maria după ce echipa lui a primit un gol. Incidentul a fost trecut în raportul de joc, iar Comisia de Disciplină din Serie A l-a suspendat pentru un meci. În aceste condiţii, antrenorul lui Empoli nu va sta pe banca echipei în meciul cu Atlanta, care se va disputa pe 25 noiembrie, în etapa a 13-a din prima ligă a Italiei.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Empoli, suspendat un meci pentru blasfemie

Antrenorul lui Empoli a fost suspendat un meci pentru blasfemie, iar Giuseppe Iachini este a doua persoană care primeşte o astfel de pedeapsă în actualul sezon din Serie A. În august, Rolando Mandragora a primit o suspendare similară după ce a fost filmat în timp ce înjura. “Porca Madonna, Vaffanculo, Dio Cane”, a fost remarca fotbalistului lui Udinese, care a folosit o înjurătură cu greu traductibilă în limba română. Din 2010, Federaţia Italiană de Fotbal a impus un regulament prin care blasfemia este aspru pedepsită.

Gianluigi Buffon a fost un alt fotbalist care putea să fie suspendat din Comisia de Disciplină din Serie A. Fostul portar al lui Juventus a strigat “Dumnezeule” în timpul unui meci şi a trebuit să dea explicaţii. Actualul jucător al lui PSG a susţinut că nu a luat numele Domnului în deşert şi a strigat “Zio”, ceea ce se traduce “Unchiule”.

ADVERTISEMENT
Antrenorul lui Empoli, suspendat pentru blasfemie. Ce a putut să facă italianul
Antrenorul lui Empoli, suspendat pentru blasfemie. Ce a putut să facă italianul