Românul de la Juventus, Radu Drăgușin, şi-a impresionat antrenorul: „Crește de la zi la zi, avem mare încredere în el. Viitorul nu poate fi decât de partea lui!”

Ionut Neamţu    Francisc Oprea   
în Juventus Torino
12/12/2019, 14:48
Românul de la Juventus, Radu Drăgușin, şi-a impresionat antrenorul: „Crește de la zi la zi, avem mare încredere în el. Viitorul nu poate fi decât de partea lui!”
Radu Drăgușin evoluează din vara lui 2018 la Juventus. Sursă Foto: Talentscout

Radu Drăgușin, românul care joacă pentru tineretul lui Juventus, a fost transferat de piemontezi în vara lui 2018 și, la scurt timp, a devenit o piesă importantă în formația U19 a „Bătrânei Doamne”. După două goluri în ultimele două etape din campionatul Primavera, antrenorul Lamberto Zauli i-a conturat un portret fundașului central român, spunând despre Drăgușin că are marjă de progres imensă.

Românul Radu Drăgușin, jucător de bază pentru Juventus U19

Radu Drăgușin traversează o formă excelentă în ultima perioadă. Fundașul central de 17 ani a jucat 13 meciuri în acest sezon, nouă în Serie A Primavera și patru în Youth League, iar în ultimele două runde de campionat a marcat de fiecare dată.

După ultimele evoluții, antrenorul echipei U19 a lui Juventus, Lamberto Zauli, a declarat despre Drăgușin că are toate calitățile pentru a ajunge un jucător important în viitor, iar progresul în evoluțiile sale este vizibil după fiecare antrenament.

Radu are un fizic impresionant, pătrunderile lui în defensivă adversă sunt decisive de cele mai multe ori. Este un băiat care crește de la zi la zi. Juventus are mare încredere în el, este unul dintre cei mai tineri jucători din lotul echipei.

Vorbim despre un băiat umil, știe să asculte și se pune la dispoziția echipei în totalitate. Când ai asemenea calități, viitorul nu poate fi decât de partea ta”, a declarat Lamberto Zauli, conform Juventusnews24.com

  • 13 meciuri a jucat Drăgușin în acest sezon pentru Juventus U19

Juventus, calificare de pe primul loc în Youth League

Juventus a câștigat, cu 15 puncte, grupa D din Youth League, competiție dedicată echipelor U19 ani. Cu cinci victorii și o înfrângere, formația lui Radu Drăgușin a obținut direct calificarea în optimile de finală, în timp ce Atletico Madrid, formația care a terminat pe locul secund, va juca în faza șaisprezecimilor.

Fundașul român de 17 ani a jucat în patru dintre cele șase meciuri ale lui Juventus din acest sezon de Youth League

Radu Drăgușin a fost tranferat de la Regal București în vara lui 2018 și, așa cum îl caracteriza și antrenorul Lamberto Zauli, are un fizic impresionant pentru vârsta lui, la 1 metru și 91 de centrimenti.

Închide ×