Fotbal intern

Antrenorul lui Lokomotiv Tbilisi se teme de Universitatea Craiova: „I-am studiat, noi vom juca fără presiune”

27.08.2020 | 12:31
Antrenorul lui Lokomotiv Tbilisi se teme de Universitatea Craiova Iam studiat noi vom juca fara presiune
ADVERTISEMENT

În această săptămână, echipele românești din Europa League își încep drumul spre grupe. Botoșani merge în Kazahstan, pentru duelul cu Ordabasy, FCSB dă piept cu FC Shirak, din Armenia, iar Universitatea Craiova joacă la Tbilisi, cu Lokomotiv.

Cristiano Bergodi este prudent înainte de jocul cu georgienii, fiind de părere că echipele pleacă cu șanse egale în partida de joi seară.

ADVERTISEMENT

Antrenorul lui Lokomotiv Tbilisi este de părere că Universitatea este mare favorită și se teme de echipa din Bănie, pe care o consideră: „cel mai puternic adversar”.

Giorgi Chiabrishvili, antrenor Lokomotiv Tbilisi: „Cel mai puternic adversar pe care l-am putut întâlni”

Oltenii i-au băgat în sperieți pe georgieni. Fără prea multă experiență în cupele europene, Lokomotiv Tbilisi își încearcă norocul în fața Universității Craiova. Tehnicianul de 40 de ani al gazdelor spune că a studiat-o pe Știința și a catalogat-o ca pe un adversar foarte puternic:

ADVERTISEMENT

„Echipa se pregătește ca de obicei pentru un meci, iar majoritatea jucătorilor sunt sănătoși. Cert este că am dat peste cel mai puternic dintre cei patru adversari posibili și nu este chiar rău, deoarece este o provocare pentru echipa noastră și un fel de test pentru a vedea la ce nivel suntem acum.

Am studiat amănunțit adversarul și am avut timp să oferim toate informațiile jucătorilor noștri în detaliu. Acum, principalul lucru este ceea ce va fi pe teren și cum vom putea să punem în practică planul tactic. Noi vom juca fără presiune, muncim în fiecare zi pentru a îmbunătăți calitatea jocului nostru”, a declarat Giorgi Chiabrishvili.

ADVERTISEMENT

Faptul că se joacă într-o singură manșă ar putea fi un avantaj pentru georgieni. În turul doi preliminar UEFA Champions League s-au evidențiat mai multe suprize, precum victoria celor de la Ferencvaros, scor 2-1, în fața scoțienilor de la Celtic. Oficialii oltenilor și-ar fi dorit foarte mult ca acest meci să se joace pe teren propriu, având la baze două motive: să scape de suspendarea primită de la UEFA, dar și faptul că jucătorii s-ar fi simțit mult mai bine pe gazonul excelent al stadionului „Ion Oblemenco”.

Georgenii anunță că vor da totul: „Nu avem nicio presiune”

La conferința de presă a celor de la Lokomotiv și-a făcut simțită prezența și fundașul Alexandre Gureshidze, cotat la 225.000 de euro de site-urile de specialitate, fiind unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei antrenate de Chiabrishvili: „După o lungă pauză, Lokomotiv revine în cupele europene. Desigur, ne lipsește experiența internațională, dar acum, şi, în general, în fiecare meci, intrăm pe teren pentru a câștiga.

ADVERTISEMENT

Avem un adversar puternic în faţă, dar avem toate informațiile despre el. Craiova joacă un fotbal rapid și agresiv. Ne pregătim la fel ca pentru fiecare meci. Nu avem nicio presiune, ba chiar avem o stare mentală bună. Înainte de un meci de acest nivel, nu ne mai trebuie motivație. Nu vom face concesii pe teren, vom da totul, vom încerca să ne îndeplinim temeinic sarcinile”, a adăugat Gureshidze.

Georgienii sunt la a șaptea participare în cupele europene, fără să fi trecut vreodată de un tur preliminar, ci doar de o precalificare în Cupa UEFA. Ultimul joc european s-a petrecut în urmă cu 12 ani, în Cupa Intertoto, împotriva luxemburghezilor de la Etzella, fiind eliminați de regula golurilor în deplasare. 2-2 și 0-0 au fost scorurile înregistrate.


  • (P) Cota BETANO pentru Lokomotiv Tbilisi – U Craiova: 1,28 este cota pentru „calificare Universitatea Craiova“. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT