Sport

Antrenorul lui Nicolae Negumereanu, dezamăgit de lipsa de interes a românilor pentru performanța elevului său: „Pe toată lumea interesează ce mașină și-a luat Florin Tănase!”. Exclusiv

Ninel Ianculescu, antrenorul lui Nicolae Negumereanu, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, după ce Negumereanu l-a învins, în UFC, pe nigerianul Kennedy Nzechukwu.
09.03.2022 | 11:03
Antrenorul lui Nicolae Negumereanu dezamagit de lipsa de interes a romanilor pentru performanta elevului sau Pe toata lumea intereseaza ce masina sia luat Florin Tanase Exclusiv
Ninel Ianculescu, antrenorul lui Nicolae Negumereanu, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, după ce Negumereanu l-a învins, în UFC, pe nigerianul Kennedy Nzechukwu
ADVERTISEMENT

Duminică, Nicolae Negumereanu l-a învins pe Kennedy Nzechukwu, la decizie, în cadrul galei UFC 272. Sportivul român a dat dovadă de multă ambiție, acesta luptănd, practic, cu un singur ochi, timp de aproximativ un minut, după ce, în a treia rundă, adversarul i-a băgat degetul în ochiul drept.

Antrenorul lui Nicolae Negumereanu, dezamăgit de lipsa de interes a românilor pentru performanța elevului său

Ninel Ianculescu s-a arătat dezamăgit de faptul că, în România, performanțele lui Nicolae Negumereanu nu suscită prea mult interes. Spre deosebire de SUA, unde luptătorul român a devenit o adevărată vedetă.

ADVERTISEMENT

Totodată, antrenorul singurului luptător român din UFC susține că Negumereanu are o inimă foarte mare și credință puternică în Dumnezeu, aceste lucruri făcându-l un om ambițios. Ba mai mult, acesta spune că, în vara anului viitor, speră ca Negumereanu să se lupte pentru centura de la categoria semigrea, deținută, în prezent, de brazilianul Glover Teixeira.

Ninel Ianculescu: „Sperăm ca următorul meci să aibă loc undeva în luna iunie!”

Cum ai trăit victoria lui Nicolae?

– Trăirile sunt fantastice. Emoțiile, de asemenea. În egală măsură cu bucuria de după.

Bănuiesc că și pentru tine, ca antrenor, este o performanță extraordinară.

– Așa e. Ca sportiv, am avut și eu performanțe, dar nu la nivelul acesta. Nu doar eu mi-am adus aportul, ci toată echipa. Este o echipă întreagă. Fiecare are contribuția lui, în egală măsură. Am contribuit la succesul lui și sper să contribuim în continuare.

ADVERTISEMENT

Nicolae a revenit în România?

– El a rămas să se antreneze, în continuare, în America. A reușit să-și găsească un sponsor, care să-l susțină să poată să se antreneze în America.

Când ar trebui să fie următorul meci?

– Sperăm ca următorul meci să aibă loc undeva în luna iunie. Noi sperăm ca, la anul, prin vară, să se bată pentru centură. Dacă mai reușește cinci victorii, până la anul, va avea un palmares destul de interesant pentru a se bate la centură.

ADVERTISEMENT

Ninel Ianculescu: „Pe toată luma interesează ce mașină și-a luat Tănase!”

Ce îl diferențiază pe Nicolae de ceilalți luptători, pentru că, până la urmă, este singurul bărbat român din UFC?

– Are o inimă mare și credință puternică în Dumnezeu. Americanii i-au spus „lupul dacic, care a devenit leu cu un ochi”. Așa i-au spus americanii, în timp ce românii nici măcar nu l-au băgat în seamă.

ADVERTISEMENT

Într-adevăr, în România, MMA-ul nu este atât de popular, ca în America.

– La noi, pe toată lumea interesează ce mașină și-a luat Florin Tănase sau nu știu care alt fotbalist, asta e de interes. În Las Vegas, din zece oameni, patru îl opresc pentru poze.

Unii îl și strigă pe nume, știu cine e. Îl strigă: „Nick! Nick!”. În America, deja a ajuns cunoscut, numai în România, nu. Nici boxul nu mai e de interes la noi. Noi am avut box foarte bun, am avut și sportivi foarte buni.

Nicolae Negumereanu și Ninel Ianculescu

Ninel Ianculescu: „Îi spun să nu uite niciodată că reprezintă o țară întreagă!”

Ce îi transmiți lui Nicolae, înainte să intre în cușcă?

– Îi spun să nu uite niciodată că reprezintă o țară întreagă, este singurul care reprezintă această țară. Sunt lucruri pe care nici nu pot să vi le spun, pentru că îmi vin atunci, pe moment. Trăirile sunt destul de intense.

Ce i-ai spus, în timpul meciului, după ce a fost lovit în ochi?

– Când a fost lovit în ochi, l-am întrebat dacă vede și a zis că vede, dar în ceață. Atunci, i-am spus să lupte, pentru că arbitrul a spus că poate să oprească meciul și poate să-l descalifice.

Eu i-am spus să continue lupta, pentru că o să câștige mult mai frumos așa. Un minut și ceva nu a mai văzut din ce vedea adversarul pe partea lui dreaptă, pentru că a fost lovit în ochiul drept. Și, totuși, a luptat.

Ninel Ianculescu: „Are zgâriată retina!”

Are vreo problemă la ochi?

– Se pare că e zgâriată retina. Urmează să mai facă niște investigații acolo, în America. UFC are foarte mare grijă de sportivii săi. Dacă retina este zgâriată, este foarte grav. Poate avea repercusiuni foarte mari, în timp.

Asta nu înseamnă că nu o să poată să se mai bată. Din ce am înțeles, pe adversarul de duminică n-o să-l mai lase în UFC, pentru că el constant folosea această metodă de a aplica lovituri interzise.

  • 3 victorii și 1 înfrângere este palmaresul lui Nicolae Negumereanu, în UFC
ADVERTISEMENT