Fotbal intern

Stoican îl copiază pe Reghe! Cu ce l-a imitat pe stelist

Flavius Stoican şi Laurenţiu Reghecampf au jucat amîndoi pe postul de fundaş dreapta. Amîndoi sînt antrenori tineri, dinamovistul fiind cu doi ani mai mic decît Reghe (38 de ani), iar măsurile...
26.09.2013 | 11:32
Stoican il copiaza pe Reghe Cu ce la imitat pe stelist

Flavius Stoican şi Laurenţiu Reghecampf au jucat amîndoi pe postul de fundaş dreapta. Amîndoi sînt antrenori tineri, dinamovistul fiind cu doi ani mai mic decît Reghe (38 de ani), iar măsurile luate de Stoican la Dinamo sînt aproape identice cu cele ale omologului său din Ghencea.

Reghecampf este extrem de apropiat de jucători, discută în permanenţă cu ei despre orice probleme din viaţa lor şi nu ezită să-i scoată pe aceştia la un grătar ori de cîte ori are ocazia, tocmai pentru a detensiona atmosfera. Stoican a început cu dreptul mandatul său la Dinamo, iar ceea ce a făcut în primele zile în Ştefan cel Mare se apropie foarte mult de ce se întîmplă în Ghencea. Azi a programat un grătar la Săftica şi discuţii individuale cu jucătorii pentru reabilitarea relaţiilor din vestiar!

“Munceşte de dimineaţa pînă seara”

Atuul lui Flavius n-or fi cunoştinţele tactice, dar relaţiile cu oamenii le gestionează corect, iar acesta a fost unul dintre argumentele pentru care Ionuţ Negoiţă şi Constantin Anghelache l-au investit în funcţia de antrenor. Bineînţeles, la sugestia jucătorilor.

”Stoican îşi începe programul de lucru la ora 10:00 şi-l termină seara, tîrziu, după ora 21:00. E dedicat, ambiţios, vrea să-şi facă un nume în fotbal ca antrenor”, spun oamenii din club.

Mandatul şi l-a început discutînd cu fiecare jucător în parte. ”Îl interesează cum ne simţim, pe ce post dăm cel mai bun randament, dacă avem probleme profesionale sau în viaţa personală, absolut tot. Este extrem de implicat!”, zic jucătorii. După doar trei zile, Flavius a reuşit să strîngă vestiarul în jurul său.

1. I-a revitalizat pe Ionel Dănciulescu şi pe Dorin Rotariu, doi dintre fotbaliştii afectaţi de deciziile şi remarcile fostului antrenor, Gheorghe Mulţescu. Pe Dănciulescu l-a titularizat de la primul meci şi i-a transmis că va fi om de bază”, zic roş-albii. Lui Rotariu i-a ridicat moralul, după ce fusese certat în dese rînduri de Mulţescu. ”Roti se antrenează suplimentar, poate creşte, va ajunge mare! Vorbesc zilnic cu el şi e atipic: nu merge în discotecă, nu pierde timpul degeaba, e dedicat doar fotbalului”, a dezvăluit Stoican. Puştiul de 18 ani nu a rămas dator, iar imediat ce a marcat cu Sănătatea s-a aruncat în braţele antrenorului: ”Mister, mulţumesc pentru încredere!”. 

2. L-a criticat pe Zougoula din prima zi: ”Nu e nici de Dinamo 2”. A marcat două goluri cu Sănătatea, iar Flavius şi-a recunoscut greşeala: ”Bravo, ai jucat bine, eşti un marcator şi avem nevoie de tine!”. După meci, Stoican a făcut pe taximetristul pentru Kevin, pe care l-a luat cu maşina şi l-a lăsat la hotel! ”Nu are nimic cu Kevin, îi place de băiat că e ambiţios şi vrea să reuşească în Europa. Au discutat, iar relaţia e super!”, povestesc oamenii din club.

3. Încă din prima zi, Flavius a convocat echipa la Săftica pentru un team-building. Antrenorul a decis, alături de Cristi Bobar, managerul sportiv al clubului, ca străinii să înceapă orele de limba română. ”Comunicarea e esenţială, aţi văzut cum s-a luat golul cu Pandurii de 1-1. Momcilovici a dat de lîngă Grigore şi Thicot pentru că nu au vorbit, iar fiecare dintre ei a crezut că celălalt va ataca mingea!”, a fost motivaţia celor doi în faţa conducerii.
Azi, Stoican a programat un grătar cu jucătorii, Ionuţ Negoiţă şi staff-ul administrativ chiar în cantonamentul de la Săftica. Picnic ce are rolul de a detensiona atmosfera încărcată ca urmare a ultimelor două meciuri, cu Pandurii (1-2) şi Petrolul (1-1).

 

 

Tags: