Fotbal international

Antrenorul Romei, îngrijorat înainte de CFR: „E o echipă puternică, a eliminat Lazio anul trecut“

04.11.2020 | 17:16
Antrenorul Romei ingrijorat inainte de CFR E o echipa puternica a eliminat Lazio anul trecut
ADVERTISEMENT

Paulo Fonseca, antrenorul formaţiei AS Roma, a susţinut o conferinţă de presă cu o zi înainte de partida din Europa League împotriva lui CFR Cluj. El a precizat că formaţia noastră campioană este o echipă redutabilă şi a amintit tuturor că în stagiunea precedentă s-a calificat în dauna lui Lazio, din grupele aceleaşi competiţii.

Totodată, portughezul a făcut mai multe precizări în ceea ce priveşte jucătorii la care va apela joi seară. Fundaşul central Chris Smalling va fi menajat, deoarece a revenit recent după o accidentare care l-a ţinut departe de gazon în luna octombrie.

ADVERTISEMENT

Borja Mayoral, atacantul împrumutat în urmă cu o lună de la Real Madrid, va fi titular. Are nevoie de meciuri pentru a se integra în echipă. Iar între Pedro şi Mkhitaryan nu a luat încă o decizie.

Paulo Fonseca: „CFR Cluj e foarte puternică. Nu pierde de 15 meciuri“

Discursul lui Paulo Fonseca a semănat cu acela al lui Dan Petrescu înainte de partidele cu formaţii accesibile. Portughezul a scos în evidenţă punctele forte ale campioanei României şi traseul excelent din sezonul precedent. A exagerat, însă, invincibilitatea ardelenilor, fără să ţină cont de recenta înfrângere din Liga 1, 1-2 cu Gaz Metan Mediaş.

ADVERTISEMENT

„CFR Cluj e o echipă foarte puternică, are un stil de joc diferit, e o formaţie foarte agresivă pe mingea a doua. Trebuie să ne amintim că în sezonul precedent a făcut parte din aceeaşi grupă cu Lazio şi s-a calificat, în dauna bianco-celleştilor.

Şi că în 16-imi a jucat contra Sevillei, care avea să câştige trofeul, dar CFR a terminat la egalitate ambele manşe şi a ieşit din competiţie doar din cauza unui gol în deplasare. E o formaţie care nu pierde de 15 meciuri şi nu va fi uşor“, a spus Fonseca.

ADVERTISEMENT

Portughezul nu s-a ferit să ofere informaţii legate de primul „11“ pe care vrea să îl trimită în teren contra ardelenilor. Borja Mayoral va fi titular în atacul italienilor, iar Smalling va lipsi din centrul defensivei. La mijloc, Pedro ar putea intra din primul minut.

„Vom vedea mâine. Nu avem o echipă de Europa şi una pentru campionat, eu aleg de fiecare dată jucătorii pe care îi consider potriviţi pentru partida pe care o avem de jucat. Evident, ţinând cont şi de meciurile care urmează. Cel mai important lucru e să îl jucăm pe Borja, pentru că are nevoie, trebuie să se acomodeze în echipă, în campionat. Doar asta contează.

ADVERTISEMENT

Trebuie să analizăm între Mkhitaryan şi Pedro, vom vedea dacă Pedro va intra din primul minut sau pe parcursul partidei. Nu sunt surprins de randamentul lui, mă aşteptam. Am ţinut cont de acest aspect când l-am adus. E un profesionist ca nimeni altul. 

Pentru Smalling, trei partide într-un interval scurt sunt prea multe. A reînceput antrenamentele de curând. Săptămâna viitoare, revine Pastore şi trebuie să analizăm cât de intens se poate pregăti. Apoi, sperăm să revină Diawara şi Calafiori“, a mai spus antrenorul lui AS Roma.

Nu doar CFR Cluj îi dă emoţii portughezului, ci şi pandemia. Italia a fost şi este una dintre cele mai grav lovite ţări din lume. Dar, crede Fonseca, pericolul vine în pauza pentru meciurile naţionalelor, când fotbaliştii săi merg la lot împreună cu jucători din multe alte părţi.

„Îmi fac griji, pentru că la club suntem riguroşi, facem teste aproape zi de ti, dar la loturile naţionale jucătorii noştri se întâlnesc cu fotbalişti veniţi din multe alte ţări, alte continente, unde nu ştiu ce se întâmplă. Sperăm să nu apară nimic“, a încheiat Paulo Fonseca.

ADVERTISEMENT
Tags: