Fotbal intern

Antrenorul secund de la CFR Cluj, contribuție decisivă la câștigarea titlurilor din ultimii ani! Ce au reușit Minteuan și Bordeanu

04.08.2020 | 19:15
Antrenorul secund de la CFR Cluj contributie decisiva la castigarea titlurilor din ultimii ani Ce au reusit Minteuan si Bordeanu
Antrenorul secund de la CFR Cluj, contribuție decisivă la câștigarea titlului pentru al doilea sezon la rând! Ce au reușit Minteuan și Bordeanu. Sursa: sportpictures.ro
ADVERTISEMENT

CFR Cluj este noua și vechea campioană a României. Ardelenii au câștigat fără drept de apel finala campionatului de pe stadionul “Ion Oblemenco” și s-au încoronat pentru a treia oară la rând campioni. Dan Petrescu este omul record la Cluj, dar în ultimele două ediții, o contribuție decisivă la titlu au avut-o “secunzii” Alin Minteuan și Valeriu Bordeanu. 

Restartul după pandemie a fost unul dificil pentru CFR Cluj. Deși victoria cu 1-0 în fața celor de la FCSB din primul meci a făcut-o superfavorită pe CFR la titlu, au început problemele la echipa ardeleană. A pierdut în Gruia cu U Craiova și apoi a cedat primul loc după o remiză la Giurgiu, cu Astra.

ADVERTISEMENT

Problemele s-au acutizat când a apărut în ecuație și COVID-19, primul caz confirmat fiind Adrian Păun. A urmat apoi o nebunie în care 26 de jucători și membri ai staff-ului au fost depistați pozitiv, ulterior testele ieșind negativ. Însă, Dan Petrescu nu a scăpat de noul coronavirus și a avut nevoie de spitalizare.

Antrenorul secund de la CFR Cluj, contribuție decisivă la câștigarea titlului pentru al doilea sezon la rând! Bordeanu a condus echipa în ultimele 3 meciuri

Cu un meci în minus, la patru puncte de Craiova și cu trei meciuri de disputat până la final, nimeni nu a dat nicio șansă CFR-ului. Mai mult, în săptămâna decisivă care a decis campioana, Dan Petrescu a fost internat în spital. Astfel că, pe bancă a stat Valeriu Bordeanu, unul dintre secunzii săi.

ADVERTISEMENT

Șirul victoriilor s-a născut greu, 1-0 cu Botoșani, după o săptămână în care jucătorii nu au putut să se antreneze, iar apoi situația a devenit din ce în ce mai bună pentru ardeleni. A urmat victoria cu 2-0 de pe Arena Națională, cu FCSB, iar “cireașa de pe tort” a venit în finala cu U Craiova. Un joc entuziasmant, în care CFR a câștigat cu 3-1 fără drept de apel.

În ultimele trei meciuri din Casa Pariurilor Liga 1, decisive pentru titlu, echipa a fost condusă de Valeriu Bordeanu. Sigur, Dan Petrescu se afla în contact permanent cu echipa, iar în timpul meciului cu U Craiova, președintele Marian Copilu vorbea non-stop cu Dan Petrescu, pentru a-i transmite lui Bordeanu toate indicațiile.

ADVERTISEMENT

“Secundul” Minteuan, cinci victorii din cinci meciuri ca “principal” al CFR-ului!

Contribuția antrenorului secund în succesul celor de la CFR Cluj nu a fost decisivă doar în acest an. Și în stagiunea trecută, ardelenii au fost nevoiți să se descurce fără Dan Petrescu și au făcut-o foarte bine.

Stagiunea 2018-2019 începea fără Dan Petrescu la Cluj. Edi Iordănescu a câștigat Supercupa României și a fost dat afară după trei meciuri, apoi Toni Conceicao a rezistat din august până în februarie, moment în care echipa a fost preluată de Alin Minteuan, unul dintre secunzii lui Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Minteuan a fost numit interimar la CFR Cluj și pregătea terenul revenirii lui Dan Petrescu. Și “secundul” a făcut o treabă excepțională. A obținut cinci victorii din cinci meciuri și la revenirea lui Dan Petrescu echipa a avut un avans confortabil în fruntea clasamentului.

Minteuan și Dan Petrescu, scandal uriaș în pandemie!

Dan Petrescu a condus apoi echipa până la final și se încununa pentru a doua oară la rând campion cu CFR Cluj, chiar dacă a lipsit o mare parte a acelui sezon. Relațiile dintre Minteuan și Petrescu s-au răcit, iar în pandemia de COVID-19 între cei doi a izbucnit un scandal uriaș, soldat cu plecarea lui Minteuan de la club.

CFR Cluj a reușit să păstreze tradiția în noul format din Casa Pariurilor Liga 1. De la introducerea sistemului cu play-off și play-out, de fiecare dată câștigătoarea sezonului regulat a reușit să încheie prima și după play-off.

CFR Cluj continuă tradiția în noul format al campionatului! Play-off-ul nu a schimbat niciodată campioana

Au fost cinci ediții și de fiecare dată, play-off-ul nu a reușit să schimbe echipa de pe primul loc. Astfel: Astra Giurgiu, Viitorul și CFR Cluj, de trei ori, au devenit campioanele României în noul format, după ce au încheiat primii și în sezonul regulat.

Marea pierzătoare a acestui sistem este FCSB. Echipa lui Gigi Becali a încheiat de patru ori pe locul secund al clasamentului, de două ori, titlul fiind pierdut în ultima etapă de roș-albaștrii.

ADVERTISEMENT
Tags: