Sporturi

Antrenorul Serenei Williams iese la atac: “A fost umilită şi tratată ca o trişoare”

09.09.2018 | 11:44
Antrenorul Serenei Williams iese la atac A fost umilita si tratata ca o trisoare

Patrick Mouratoglu, antrenorul Serenei Williams, iese la atac după incidentele petrecute în timpul finalei feminine a US Open. Serena a ratat şansa de a egala recordul de 24 de succese în turnee de Grand Slam, pierzând neaşteptat de categoric în ultimul act în faţa jucătoarei nipone cu origini haitiene Naomi Osaka, 2-6, 4-6. Însă a declanşat un uriaş scandal atât în timpul jocului, cât şi după aceea, când a acuzat vehement arbitrajul că ar fi tratat-o ca pe o trişoară.

Americanca pur şi simplu a explodat de furie atunci când s-a văzut avertizată de arbitru pentru coaching la începutul jocului, după care a avut o izbucnire nervoasă penalizată cu punct pierdut şi apogeul au fost cuvintele necuvincioase şi rostite agresiv la adresa judecătorului partidei, la scorul de 4-3 în al doilea set, ceea ce i-a adus un game pierdut. Acela a şi fost momentul care a dus la desprinderea definitivă a niponei de adversară.

Antrenorul Serenei iese la atac, dar recunoaşte că a făcut coaching din tribună

Osaka şi-a învins idolul din copilărie, datorită căruia s-a apucat de tenis, dorind enorm să îi calce pe urme americancei. Serena însă a arătat în această finală mult prea puţin tenis şi foarte mulţi nervi, demonstrând în acest fel că deşi a fost o mare campioană nu a fost şi nu va fi niciodată şi un mare caracter, care să ştie să primească demn superioritatea adversarului. Mai mult, departe de a se considera cu ceva vinovată, ea este cea care a declanşat presiunea după finală, simţindu-se victima arbitrului şi încercând să adopte o atitudine a omului curat, care nu ştie ce înseamnă înşelăciunea.

Patrick Mouratoglu, antrenorul Serenei, şi-a lovit, oarecum, sportiva pe care o pregăteşte, recunoscând cu francheţe faptul că a făcut coaching atunci când i s-a reproşat acest lucru lui Williams, în primul set, însă se disculpă susţinând că toţi antrenorii, chiar dacă sunt în tribune, procedează la fel cu jucătoarele lor.

Serena a refuzat să dea mâna cu arbitrul la final

“Sunt sincer, trebuie să recunosc că m-am folosit de coaching. Dar oricine o face, știți și voi asta. Și antrenorul lui Naomi Osaka a făcut asta la fiecare punct, oricum. Există o regulă și există o psihologie pe care ar trebui să o aibă arbitrul de scaun. El ar trebui să spună că te-a văzut făcând asta și să acorde un avertisment. Dar ceea ce a făcut Carlos Ramos a fost atât de extrem. E păcat. Există o regulă, da, dar nu poți strica o finală de Grand Slam transformând-o într-o dramă și îl transformați în dramă. Serena s-a simțit insultată, s-a simțit tratată precum o trișoare. S-a simțit complet umilită! De asta a reacționat în acest mod, iar integritatea e cel mai important lucru pentru ea”. 

Antrenorul Serenei Williams iese la atac . Americanca şi-a ieşit răi din fire şi a stricat o rachetă
Antrenorul Serenei Williams iese la atac . Americanca şi-a ieşit răi din fire

Totuşi, Serena, a avut puterea la finalul partidei să se îmbrăţişeze momente bune cu învingătoarea sa, parcă vrând să sugereze că nu are nimic cu aceasta şi îi respectă succesul, iar toată furia sa este canalizată numai împotriva arbitrului spaniol Carlos Ramos. Cu acesta a refuzat să dea mâna, semn că îl consideră responsabil pentru căderea ei nervoasă. Williams a promis publicului că va încerca să revină la New York ediţia viitoare.

Tags: