Sport

Antrenorul Sevilliei a mărturisit că nu a pregătit loviturile de departajare: „Nu am exersat deloc”. Care a fost momentul decisiv al finalei Europa League

Antrenorul Sevilliei, Jose Luis Mendilibar, a dezvăluit că nu a pregătit în mod special penalty-urile. Momentul decisiv al finalei Europa League.
01.06.2023 | 09:52
Antrenorul Sevilliei a marturisit ca nu a pregatit loviturile de departajare Nu am exersat deloc Care a fost momentul decisiv al finalei Europa League
Sevilla a ajuns la 7 trofee Europa League cucerite în doar 18 ani. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Sevilla a reușit să câștige Europa League pentru a șaptea oară, după o finală dramatică împotriva lui Jose Mourinho și AS Roma. La final, antrenorul andaluzilor a tras concluziile și a dezvăluit ce emoții l-au încercat la penalty-uri.

Antrenorul Sevilliei, Jose Luis Mendilibar, le dă peste nas contestatarilor echipei sa: „Toată lumea a crezut că va fi foarte greu să marcăm împotriva lor”

Sevilla a câștigat finala Europa League cu AS Roma după 4-1 la loviturile de departajare, în timp ce în primele 120 de minute scorul a fost egal, 1-1: „Sunt fericit că sunt aici și că am câștigat pentru club, care a fost foarte greu încercat până să vin eu aici”.

ADVERTISEMENT

AS Roma a condus din minutul 35, când Dybala a marcat din pasa lui Mancini, care și-a îngropat însă echipa în minutul 55 cu un autogol, momen care Mendilibar crede că a fost decisiv.

„Când au marcat, toată lumea a crezut că va fi foarte greu să marcăm împotriva lor. Egalarea a venit repede în a doua repriză și ne-a dat puterea să continuăm în lupta pentru câștigarea jocului”.

ADVERTISEMENT

Sevilla nu a pregătit loviturile de departajare: „Nu am exersat deloc”

Jose Luis Mendilibar a explicat că nu a pregătit în mod special penalty-urile și consideră că presiunea a fost foarte mare: „A bate un penalty la antrenament, iar apoi să execuți unul cu 60.000 de suporteri în spate nu seamănă deloc.

Nu am exersat deloc penalty-urile în rundele precedente,  am avut încredere în oamenii care urmau să le execute”, a concluzionat tehnicianul spaniolilor.

ADVERTISEMENT

Pentru FC Sevilla, Europa League a devenit competiția preferată, triumfând deja de nu mai puțin de 7 ori: 2005/2006, 2006/2007, 2013/2014, 2014/2015, 2015/2016 și 2019/2020.

De cealaltă parte, pentru Jose Mourinho a fost prima finală europeană pierdută. Până acum portughezul avea un parcurs perfect: șase din șase finale câștigate!

ADVERTISEMENT

Performanța andaluzilor va fi recompensată pe măsură de UEFA, care le-a oferit un cec în valoare de 8,6 milioane de euro, iar Sevilla va juca Supercupa Europei cu câștigătoarea duelului dintre Manchester City și Inter Milano.

ADVERTISEMENT