Sporturi

Antrenorul Simonei Halep a vorbit despre semifinala Fed Cup dintre Franţa şi România! “E foarte greu, francezii ştiu să se motiveze foarte bine!”

18.04.2019 | 20:15
Antrenorul Simonei Halep a vorbit despre semifinala Fed Cup dintre Franta si Romania E foarte greu francezii stiu sa se motiveze foarte bine

Daniel Dobre a vorbit despre semifinala Fed Cup dintre Franţa şi România! La Rouen, în Franţa, au loc ultimele aranjamente înainte de semifinala atât de importantă de Fed Cup dintre Franţa şi România. Tricolorele sunt motivate şi încrezătoare înaintea partidelor pe care le vor disputa în acest sfârşit de săptămână contra jucătoarelor din Franţa, care-şi doresc şi ele foarte mult calificarea în ultimul act al competiţiei.

Antrenorul Simonei Halep se află la Rouen pentru semifinala de Fed Cup dintre Franţa şi România

Antrenorul Simonei Halep, Daniel Dobre, a sosit şi el de câteva zile la Rouen, acolo unde-i dă ultimele sfaturi elevei sale. El a vorbit, într-un interviu pentru Treizecizero, despre confruntarea de foc cu Franţa. “Foarte greu. Îl văd un meci foarte greu. În primul rând, prin faptul că francezii au experiență, au câștigat competițiile pe echipă și la băieți și la fete, se organizează excelent la nivel de galerie, deci va fi atmosferă. Sportivii francezi, în general, se motivează foarte bine. Și prin experiența pe care o au, prin efortul pe care l-au făcut să aducă înapoi echipa Mladenovic – Garcia, care au fost certate și n-au mai jucat împreună ceva timp, toate lucrurile astea ne arată că francezii iau foarte în serios și trag foarte tare de acest meci”, a declarat Daniel Dobre pentru sursa citată.

Tehnicianul român speră ca Simona Halep să aducă cele două puncte pentru România, fapt care ar reprezenta un foarte bun start pe zgură: “Recent a câștigat Simona ambele meciuri, a câștigat înainte Irina, Sorana, Alexandra, a câștigat Monica, a câștigat Begu cu Niculescu, deci la capitolul ăsta fiecare fată și-a adus, în decursul anilor, contribuția. Sper că și aici să se potrivească cumva eforturile pentru a câștiga echipa. Nu contează dacă cineva joacă bine și cineva prost, important e ca efortul total să ducă la câștigarea meciului”, a mai spus “Brică”.

Daniel Dobre a vorbit despre semifinala Fed Cup dintre Franţa şi România

Publicul, rol hotărâtor în confruntarea de Fed Cup dintre Franţa şi România

Daniel Dobre este de părere că suporterii români veniţi la Rouen vor avea un rol uriaş în deciderea partidelor. “Publicul va juca un rol mare. Sper să vină mulți români și să poată facă față cu succes galeriei franceze, la fel sper ca fetele noastre să găsească liniștea și să facă abstracție de public și să joace tenisul lor cel mai bun. De fapt, la Fed Cup contează poate chiar mai mult cât de bine te lupți, cât reușești, ca echipă, să te bați pentru fiecare punct. Ok, am pierdut eu, joci tu, câștigi tu! Despre asta este vorba în Fed Cup. Despre a rezista ca echipă și a face cele trei puncte”, a mai spus Dobre.