Sport

Antrenorul Simonei Halep critică excluderea rușilor și bielorușilor de la Wimbledon: ”Nu îmi place mesajul din spatele deciziei”

Patrick Mouratoglou este un nume important în lumea tenisului, iar antrenorul Simonei Halep a lansat un atac virulent la adresa organizatorilor de la Wimbledon după excluderea sportivilor din Rusia și Belarus.
25.04.2022 | 13:25
Antrenorul Simonei Halep critica excluderea rusilor si bielorusilor de la Wimbledon Nu imi place mesajul din spatele deciziei
Patrick Mouratoglou este un nume important în lumea tenisului, iar antrenorul Simonei Halep a lansat un atac virulent la adresa organizatorilor de la Wimbledon după excluderea sportivilor din Rusia și Belarus. Sursă foto: EPA/JULIAN SMITH
ADVERTISEMENT

Mai marii tenisului din Marea Britanie au decis să nu-i primească în acest an pe jucătorii rușii și bieloruși din cauza războiului declanșat în Ucraina.

Organizatorii de la Wimbledon, puși la zid de noul antrenor al Simonei Halep

Celebrul antrenor Patrick Mouratoglou, care a început să colaboreze cu Simona Halep, nu este de acord cu hotărârea organizatorilor de la Wimbledon și crede că decizia acestora a venit ca urmare a presiunilor făcute de Guvernul britanic.

ADVERTISEMENT

”Prietenia de care rușii și ucrainenii sau bielorușii și ucrainenii pot da dovadă în circuit este mult mai puternică decât o astfel de decizie, una negativă, care-i rănește și care-i pune la colț, care spune ‘sunt oameni răi’.

Nu îmi place mesajul din spatele deciziei, nu este unul bun. Acei jucători nu reprezintă Rusia, se reprezintă pe ei. Au un pașaport rus sau bielorus, asta este tot. Interzicerea jucătorilor ruși și bieloruși la Wimbledon este o decizie foarte șocantă pentru mine. Simt că oamenii responsabili cu Wimbledon au fost puși sub o presiune uriașă din partea guvernului.

ADVERTISEMENT

Așa cum zicea Novak Djokovic, și sunt de acord cu el 100%, politica și sportul nu trebuie să se amestece. Cred că toată lumea sportului a transmis că nu este de acord cu decizia, inclusiv forurile care-l guvernează, ATP și WTA, care au spus de asemenea că nu sprijină deloc decizia. Lăsați politica politicienilor!”, a scris Mouratoglou, pe rețelele de socializare.

De ce nu își pot critica rușii propriul Guvern

”Bineînțeles, există un război. Toată lumea este împotriva acestuia, inclusiv acei jucători din Rusia și Belarus. Îi înțeleg pe jucătorii ucraineni, pentru că în țara lor are loc un război. Au prieteni, membri ai familiei uciși sau care se tem că pot fi uciși a doua zi.

ADVERTISEMENT

Înțeleg că vor ca jucătorii ruși și bieloruși să ia poziții foarte vehemente, dar dacă te pui în locul acestora, vezi că au familii care trăiesc în Rusia. Prin condamnarea guvernului își pot pune propriile familii în pericol!

Cred că jucătorii din Rusia și Belarus au spus deja multe. Să spună public că sunt împotriva războiului, împotriva deciziilor guvernului, este maximul pe care-l pot face fără a risca prea mult siguranța familiilor. Cred că este complet împotriva eticii sportului.

ADVERTISEMENT

Rublev a propus să-și doneze banii câștigați către victimele din Ucraina, iar asta ar fi mult mai puternic. Imaginați-vă că un jucător din Rusia sau Belarus câștigă Wimbledon și își donează toți banii către victimele din Ucraina. Cred că mesajul transmis astfel ar fi de un milion de ori mai puternic decât interzicerea lor”, a mai precizat antrenorul francez.

ADVERTISEMENT