Simona Halep

Antrenorul Simonei Halep o analizează pe Garbine Muguruza înaintea semifinalei de la Australian Open: ”Conchita Martinez a ajutat-o să renască”

29.01.2020 | 10:48
Antrenorul Simonei Halep o analizeaza pe Garbine Muguruza inaintea semifinalei de la Australian Open Conchita Martinez a ajutato sa renasca
ADVERTISEMENT

Antrenorul Simonei Halep, Artemon Apostu-Efremov, a analizat-o pe Garbine Muguruza înaintea semifinalei de la Australian Open 2020.

Antrenorul Simonei Halep o analizează pe Garbine Muguruza înaintea semifinalei de la Australian Open: ”A revenit la jocul ei agresiv”

”Muguruza a făcut un turneu foarte bun, a revenit la jocul ei agresiv. Stă foarte aproape de linia de fund, lovește fiecare minge la maxim”, a fost analiza antrenorului Simonei Halep înaintea semifinalei cu Garbine Muguruza de la Australian Open.

ADVERTISEMENT

”Simona va trebuie să găsească traiectoriile potrivite pentru a o îndepărta de linia de fund. Cel mai puternic adversar este cel care se află în fața ta, ideea este ca la momentul întâlnirii să fii în formă maximă”, a declarat Artemon Apostu-Efremov la emisiunea Digi Sport Matinal.

”Victoria rapidă a Simonei este bună prin prisma prospețimii mentale”

”Fiecare jucătoare încearcă să-și creeze mediul propice pentru performanță, dar cred că revenirea Conchitei Martinez alături de ea a ajutat-o în această renaștere”, a mai spus antrenorul româncei.

ADVERTISEMENT

”Contează că Simona a câștigat în minimum de sesturi. Când a făcut finală aici la Melbourne a avut partide lungi și nu a mai avut prospețime la ultimul meci. Este bine și prin prisma prospețimii mentale”, a afirmat Apostu-Efremov.

”Simona va avea program normal pentru semifinală”

Antrenorul campioanei de la Wimbledon a dezvăluit care va fi programul înaintea partidei din semifinale: ”Simona va avea program normal pentru semifinală. Dimineața este mic dejun și relaxare, apoi la prânz încălzirea pentru meci”.

ADVERTISEMENT

”Sportivii folosesc des metoda cantonamentului departe de casă. Atunci când ești într-un loc în care nu ai lucruri care să te distragă, dai mai multă atenție pregătirii și refacerii”, a explicat Artemon Apostu-Efremov.

”Simona a avut o viteză în plus”

”Nu putem spune că Anett Kontaveit nu a existat. Au fost multe ghem-uri strânse, dar Simona a găsit lovitura potrivită la momentul potrivit. O astfel de victorie îți dă mare încredere”, a precizat Apostu-Efremov.

ADVERTISEMENT

”Anett a jucat mult mai bine decât în turul precedent, dar Simona a fost la un nivel foarte sus. Mertens este o jucătoare care lovește mai tare, în timp ce Anett joacă mai mult de pe fundul terenului, dar cu ambele Simona a avut o viteză în plus”, a încheiat antrenorul.

Halep a învins-o pe Kontaveit, scor 6-1, 6-1, calificându-se pentru a doua oară în semifinalele Australian Open. Românca, care nu a mai pierdut o semifinală de Grand Slam de cinci ani, o va întâlni la Melbourne pe Garbine Muguruza. Partida a fost progrmată pentru joi dimineață, nu înainte de ora 06:30.

ADVERTISEMENT