Sport

Antrenorul Soranei Cîrstea, elogiat de CTP: „Performanță de domeniul miracolului! Nu înțeleg cum i-a intrat în minte să-i facă ordine”

Thomas Johansson, antrenorul Soranei Cîrstea, a fost elogiat de Cristian Tudor Popescu după victoria obținută în fața Arinei Sabalenka, scor 2-0.
30.03.2023 | 19:45
Antrenorul Soranei Cirstea elogiat de CTP Performanta de domeniul miracolului Nu inteleg cum ia intrat in minte sai faca ordine
Antrenorul Soranei Cîrstea, elogiat de CTP. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

CTP este de părere că Johansson este singurul antrenor din ultimul deceniu, care a reușit să o capaciteze pe Sorana și să-i facă „ordine în minte”, pentru a obține performanțe demne de talentul ei.

Antrenorul Soranei Cîrstea, elogiat de CTP

Thomas Johansson, antrenorul Soranei Cîrstea, a fost elogiat de CTP după victoria jucătoarei împotriva Arinei Sabalenka, de la Miami: „Pot să observ performanța de domeniul miracolului a lui Thomas Johansson, care colaborează de câteva luni cu Sorana.

ADVERTISEMENT

A reușit ce nu au reușit alți antrenori de-a lungul anilor cu Sorana Cîrstea. Nu înțeleg cum a reușit să îi intre în mintea Soranei și să facă ordine acolo, e secretul lui.

Îmi aduc aminte când Sorana a trimis un smash în plasă de la 1 metru și jumătate, făcând semn către arbitru să plece antrenorul, de parcă el era vinovatul de greșeala ei copilărească”.

ADVERTISEMENT

„Cum a reușit să o aducă la această stare zen, încă o dată, nu pot să vă spun. Sorana a fost una dintre cele mai bune jucătoare din lume tot timpul, e poate cea mai talentată jucătoare din România din ultimul deceniu.

Loviturile Soranei au fost de clasă mondială întotdeauna. A avut mereu serviciu, rever, pune și scurtă, are un tenis complet. Dar a lipsit elementul de închegare, i-a lipsit adunarea acestor calități.

ADVERTISEMENT

Ea a jucat ani de zile pe o singură lovitură. Adică, în mai toate situațiile, când avea ocazia, dar și când nu avea ocazia, într-un moment de presiune, încerca și de-acolo să facă lovitură decisivă. Ea nu concepea să facă puncte din mai multe lovituri.

Am văzut puncte gândite tactic, obiectivul final fiind punctul. Astfel, e prima dată când vedem astfel de lovituri de la Sorana. Pleacă cu o fracțiune de secundă mai devreme în direcția mingii trimise de adversar”, a mai spus CTP, la TV DigiSport.

ADVERTISEMENT

„A făcut o execuție grea, dar era liniștită ca un lac japonez”

„Sabalenka nu s-a lăsat deloc, în orice moment putea întoarce meciul, să ne amintim de momentele cheie, în care Sorana a fost… Doamne… de o liniște interioară, cum nu am văzut-o niciodată.

Este o secvența, cea a voleului, momentul cel mai dur, după părerea mea, care putea întoarce meciul, a fost în ultimul game. La 0-30, Sorana a făcut un atac, nu prea plasat, iar Sabalenka a expediat o dreaptă năpraznică, iar pe acea dreaptă, Sorana a făcut cu reverul un voleu stop într-un metru și jumătate de fileu, vă dați seama? Când a făcut asta, era liniștită ca un lac japonez, m-am uitat la chipul ei la reluări.

Sabalenka a spus că nu se implică în război, sigur că nu-i place războiul, da… e breaking news. Nu e în regulă, după părerea mea, mai ales când vorbim despre Jocurile Olimpice. Circuitul WTA e pe bani, e altceva”, a continuat CTP.

„Se poate continua cu sportivii ruși și bieloruși, care să nu fie prezentați cu steag N-o să condamn nici faptul că anul trecut la Wimbledon nu au fost lăsați sportivii ruși să participe.

Dacă tot e atât de rău occidentul, precum arată propaganda lor, să-și facă un turneu al lor. Nu se poate trata la fel Olimpiada cu restul competițiilor, iar sportivii și sportivele din Rusia și Belarus nu au ce căuta”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

ADVERTISEMENT