ADVERTISEMENT
News

Anul 2021 a început alert pentru salvamontiști. Câte intervenții au avut în 24 de ore

Autor: Adrian Baciu | 02.01.2021 | 11:09
Anul 2021 a început alert pentru salvamontiști. Câte intervenții au avut în 24 de ore
Anul 2021 a început alert pentru salvamontiști. Câte intervenții au avut în 24 de ore. Sursa foto: Salvamont România

Startul anului 2021 nu a fost unul plin doar pentru cadrele din MAI, ci și pentru salvamontiști. În doar 24 de ore, aceștia au avut zeci de apeluri care le-a solicitat intervenția de urgență.

ADVERTISEMENT

În toate zonele montane din țară, de la Sinaia la Cluj și de la Bihor în Mureș, echipele de intervenție au fost în priză și solicitate la maximum în această perioadă.

Mai exact, salvamontiştii au primit, în ultima zi, 40 de apeluri prin care li se solicita intervenţia de urgenţă, cele mai multe fiind pentru Salvamont Lupeni.

ADVERTISEMENT

Prima zi din 2021, una de foc pentru salvamontiști. Număr uriaș de intervenții

Într-un comunicat emis sâmbătă pe contul oficial de Facebook, ”Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont” anunță că prima zi din an a fost una de ”foc”, cu zeci de intervenții pe teren.

”Prima zi din an a fost o zi de foc pentru salvamontiştii din întreaga ţară, solicitaţi să intervină la un număr mare de evenimente montane. Astfel, în ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Naţional Salvamont, s-au primit 40 apeluri prin care se solicita intervenţia de urgenţă a echipajelor Salvamont”, arată reprezentanții Salvamont, sâmbătă, într-o postare pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Astfel, au fost primite 11 apeluri pentru Salvamont Lupeni, câte 5 apeluri pentru Salvamont Gorj şi Salvamont Sinaia, câte trei apeluri pentru Salvamont Sibiu, Salvamont Muntele Mic, Salvamont Bihor, câte două pentru Salvamont Municipiul Braşov, Salvamont Maramureş, Salvamont Cluj şi câte un apel pentru Salvamont Suceava, Salvamont Prahova-Formaţia Cheia, Salvamont Argeş, Salvamont Mureş”, se arată în comunicat.

De asemenea, Salvamont România mai anunță că s-au primit 27 de apeluri prin care se solicitau sfaturi şi informaţii despre diferite trasee turistice din zona montană şi despre starea pârtiilor din domeniile schiabile.

ADVERTISEMENT

Campanie de informare demarată de Salvamont România

Într-un al doilea comunicat emis sâmbătă, Salvamont România – Dispeceratul Național Salvamont” anunță startul unei campanii prin care se încearcă prevenirea accidentelor apărute în zonele periculoase.

”Câteva sfaturi utile pe munte vă sunt oferite printr-o campanie națională inițiată de Salvamont România, campanie prin care încercam să prevenim accidentele montane, să reducem numărul de accidente și să popularizăm sistemul de alarmare și măsurile ce trebuie intreprinse în cazul producerii unui eveniment montan.

ADVERTISEMENT

Cu sprijinul susținătorilor Salvamont Romania, prieteni, sponsori, donatori de 2% am reușit reeditarea a 150.000 de fluturași , ce au fost distribuiți în toată țara, și care vă vor fi oferi gratuit la casele de vânzare a biletelor pentru mijloacele de transport pe cablu, la centrele de închiriere echipament de schi, recepțiile structurilor de primire turistica, în punctele de informații turistice din bazele și posturile Salvamont sau direct de către membrii echipelor Salvamont din toată țara”, se mai arată pe contul oficial al instituției.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!