News

Anul școlar 2021 – 2022 începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

Anul școlar 2021 - 2022 începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii. FANATIK vă spune ce anunț a făcut Sorin Cîmpeanu
04.08.2021 | 09:56
Anul scolar 2021  2022 incepe pe 13 septembrie cu prezenta fizica pentru toti elevii Anuntul facut de Sorin Cimpeanu
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației a declarat că elevii vor reveni în bănci la începutul noului an școlar, indiferent de scenariul de funcționare.

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre vaccinarea în școli. El a explicat că nu este adeptul obligativității, dar, în schimb, susține testarea în unitățile de învățământ.

ADVERTISEMENT

Anul școlar 2021 – 2022 începe pe 13 septembrie, cu prezență fizică pentru toți elevii. Anunțul făcut de Sorin Cîmpeanu

„Bazându-mă pe informațiile pe care le am în limite de competență, bazându-mă pe cunoașterea condițiilor din școli, în care regulile sanitare au fost respectate mai riguros decât în orice alte locuri, cu excepția unităților sanitare, bazându-mă pe nivelul ridicat de vaccinare a personalului din învățământ, bazându-mă pe acțiunile pe care le avem în vedere pentru a susține importanța și necesitatea vaccinării, mă pronunț cât se poate de clar în favoarea deschiderii cu prezență fizică pentru toți elevii fără scenarii de funcționare. Pot să vă spun că școala va începe cu prezență fizică în data de 13 septembrie,” a spus Sorin Cîmpeanu.

„Am dreptul să manifest acest optimism, în paralel luând în considerare orice alte variante vor rezulta din evoluția epidemiologică,” a adăugat acesta.

ADVERTISEMENT

Nu este prima afirmație de acest fel. La sfârșitul lunii iulie, Cîmpeanu declara că nu crede că valul patru al pandemiei va fi atât de agresiv încât să împiedice desfășurarea cu prezență fizică a orelor.

Ministrul Educației a vorbit și despre organizarea unor centre de vaccinare în cabinetele medicale din unitățile de învățământ: „trebuie văzut în ce măsură configurația școlii permite organizarea unor astfel de centre”.

ADVERTISEMENT

„Am discutat cu Ministerul Sănătății și cu coordonatorul campaniei de vaccinare pentru a realiza în zilele următoare acțiuni de prezentare a importanței procesului de vaccinare,” a mai spus demnitarul. Acesta a menționat că pentru vaccinarea elevilor minori este nevoie de acordul părinților.

Consiliul Național al Elevilor a cerut autorităților să comunice cum va începe școala, până la finalul lunii august

Reprezentanții elevilor și-au exprimat îngrijorarea cu privire la lipsa de informații despre modul în care va începe noul an școlar. Marți, 3 august, Consiliul Național al Elevilor a transmis un comunicat în care solicită informații în acest sens.

ADVERTISEMENT

„În ultimele săptămâni, autorităţile din România au adus în vedere o posibilă evoluţie a infectării cu COVID-19 în lunile care urmează, ca urmare a începutului valului IV al pandemiei, dar şi ca urmare a transmiterii comunitare a noilor tulpini de SARS-CoV-2,” au transmir reprezentanții elevilor, potrivit HotNews.

„Având în vedere aceste aspecte, dar şi faptul că, la acest moment, nu se prefigurează crearea unor scenarii privind modalitatea în care va debuta anul şcolar 2021-2022, Consiliul Naţional al Elevilor solicită Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii să trateze această decizie cu celeritate şi să comunice modalitatea în care va începe şcoala până la sfârşitul lunii august, astfel încât sistemul educaţional din România să nu mai fie pus în situaţia de anul trecut, atunci când, cu doar o săptămână înainte de începerea şcolii, nimeni nu ştia forma în care se vor organiza cursurile,” au adăugat.

Aceștia au explicat că atât în cazul prezenței fizice la școală, cât și pentru orele online este nevoie de o pregătire anterioară. Unitățile de învățământ trebuie să asigure materialele sanitare necesare, iar, în cazul orelor online, trebuie să fie asigurat accesul la educație tuturor elevilor.

ADVERTISEMENT