ADVERTISEMENT
Stiri sportive

Anul sportiv 2021. Calendarul celor mai importante competiții ale anului!

Autor: Bogdan Ciutacu | 03.01.2021 | 10:58
Anul sportiv 2021. Calendarul celor mai importante competiții ale anului!
Anul sportiv 2021. Calendarul celor mai importante competitii ale anului!

Anul sportiv 2021 este plin de competiții care mai de care mai interesante. FANATIK vă prezintă calendarul celor mai importante evenimente sportive ale anului, cu care site-ul nostru vă va ține la curent ca de fiecare dată.

ADVERTISEMENT

Cele mai așteptate competiții ale anului sunt Campionatul European de Fotbal din 2021, care va fi găzduit în premieră și de către România, dar mai ales Jocurile Olimpice de la Tokyo. Ambele au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Pe lângă acestea, alte competiții importante sunt: Campionatul Mondial de handbal masculin și feminin, Campionatele Europene și Mondiale de gimnastică, Campionatul European de tenis de masă, dar și Campionatul European de Tineret U21, unde tricolorii vor avea o grupă dificilă.

Anul sportiv 2021. Cum arată calendarul competițiilor

IANUARIE:

 • 3-15 ianuarie – Raliul Dakar
 • 14-31 Ianuarie – Campionatul Mondial de handbal masculin: Este prima competiție importantă din 2021 și va fi organizată de Egipt. Va fi prima ediție când vor concura 32 de echipe în loc de 24. Va fi cea de a treia ediție când campionatul va fi găzduit de o țară din Africa și prima care va fi găzduită în afara Europei din 2015.
ADVERTISEMENT

Turneul de Grand Slam de la Australian Open revine în luna februarie

FEBRUARIE:

 • 1-11 februarie – Cupa Mondială a Cluburilor
 • 7 februarie – SuperBowl
 • 8-21 februarie – Australian Open: Turneul de Grand Slam a fost mutat în luna februarie, iar pentru prima oară în istorie calificările se vor desfășura într-o altă țară. Toți sportivii care vor participa la turneul vor fi nevoiți să parcurgă 14 zile de carantină, iar competiția va fi marcată de numeroase restricții și testări repetate. Novak Djokovic este principalul favorit al turneului, iar la feminin Ashleigh Barty, numărul 1 mondial.

Naționala României U21 speră să repete performanța uriașă din 2019

MARTIE:

 • 21 martie – Începe Campionatul Mondial de Formula 1
 • 24-31 martie – Faza grupelor la Campionatul European de fotbal U21: Naționala Under-21 a României va participa la al treilea turneu final consecutiv, după cel din 2019 și 2021, iar în 2023 va organiza Campionatul European U21 la București. Naționala U21 a României condusă de Adrian Mutu va întâlni Olanda, Germania și țara gazdă Ungaria, iar tricolorii vor avea o misiune extrem de dificilă.
 • 24 martie – 4 aprilie – Miami Open

Luna aprilie vine cu două super evenimente: El Clasico și Campionatele Europene de gimnastică

APRILIE:

ADVERTISEMENT

Simona Halep va visa în luna mai la un nou trofeu la Roland Garros

MAI:

 • 23 mai – 6 iunie – Turneul de la Roland Garros: Al doilea turneu de Grand Slam al anului stă deocamdată sub semnul întrebării, în sensul că nu se știe clar cumva va evolua pandemia de coronavirus și ce măsuri vor trebui luate pentru ca meciurile să se dispute în deplină siguranță. Singura certitudine e faptul că Rafael Nadal e mare favorit și în 2021, după ce în 2020 ibericul a ajuns la 13 trofee la French Open și 100 de victorii înregistrate.
 • 26 mai – Finala Europa League la fotbal
 • 29 mai – Finala Ligii Campionilor la fotbal
 • 31 mai – 6 iunie – Faza finală a CE de tineret la fotbal

Evenimentul anului în România: EURO 2021 vine la București

IUNIE:

ADVERTISEMENT

Jocurile Olimpice de la Tokyo, cea mai importantă competiție din ultimii 5 ani

IULIE- AUGUST:

 • 7 iulie – 1 august – Campionatul European de fotbal feminin
 • 23 iulie – 8 august – Jocurile Olimpice de la Tokyo: JO Tokyo 2020 s-au transformat în Tokyo 2021, după ce au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus. Jocurile Olimpice reprezintă cel mai important eveniment al anului, mai ales pentru Japonia care a pierdut o sumă imensă datorită amânării cu un an a competiției. FANATIK va spune povestea celor 100 de campioni olimpice ai României, iar primul episod a fost despre cel mai medaliat sportiv român aflat în activitate: Marian Drăgulescu.
 • 24 august – 5 septembrie – Jocurile Paralimpice de la Tokyo.

Luna septembrie vine cu o recoltă bună: Turneul de tenis US Open

SEPTEMBRIE:

 • 30 august – 12 septembrie – Turneul de tenis US Open: US Open este ultimul turneu de Grand Slam al anului competițional, desfășurat la New York. Se joacă pe hard, dar asta nu l-a împiedicat pe Dominic Thiem să câștige în 2020 primul său trofeu de GS chiar aici. La fete, s-a impus Naomi Osaka. Dacă nipona este principala favorită și la ediția care urmează, nu la fel stau lucrurile și pe tabloul masculin. Novak Djokovic este văzut cu prima șansă, în timp ce Thiem e al treilea favorit.
 • 28 septembrie – 3 octombrie – Campionatele Europene de tenis de masă: România e mai favorită, fiind campioană europeană en-titre.
 • 12 septembrie – 3 octombrie – Cupa Mondială de Futsal 2021
ADVERTISEMENT

În octombrie visăm cu ochii deschiși la medalii: Campionatele Mondiale de gimnastică

OCTOMBRIE:

NOIEMBRIE:

 • 14 – 21 noiembrie – Turneul Campionilor la tenis. Dacă în 2020, Turneul Campionilor a fost anulat, în 2021 fanii tenisului speră că va fi posibil ca noul calendar competițional să se termine cu acest regal, al celor mai buni jucători ai sezonului.

2021 este un an crucial pentru handbalul feminin românesc

DECEMBRIE:

 • 2-19 decembrie – Campionatul Mondial de handbal feminin: 2021 este un an crucial pentru handbalul feminin românesc. După eşecul de la Euro, naţionala României vrea să se revanşeze în faţa fanilor şi să obţină calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Apoi, în luna aprilie, România va avea un baraj în dublă manşă împotriva unei echipe venite din pre-calificări pentru Campionatul Mondial. “Tricolorele” vor fi favorite împotriva oricărui adversar, dar din urne pot veni şi echipe periculoase precum Ucraina sau Austria.
ADVERTISEMENT

Apoi, în luna aprilie, România va avea un baraj în dublă manşă împotriva unei echipe venite din pre-calificări pentru Campionatul Mondial. “Tricolorele” vor fi favorite împotriva oricărui adversar, dar din urne pot veni şi echipe periculoase precum Ucraina sau Austria.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
 • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
 • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!