News

Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu în România. Guvernul l-a anulat

Formularul de localizare a pasagerului (PLF), necesar la intrarea în România, a fost eliminat. Guvernul a abrogat, vineri, OUG care prevedea obligativitatea acestui document.
11.03.2022 | 15:34
Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu in Romania Guvernul la anulat
Formularul de localizare a pasagerului (PLF), anulat de Guvern. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

O nouă restricție eliminată de autorități, odată cu anularea stării de alertă. Nu va mai fi valabilă prezentarea formularului de localizare a pasagerului (PLF) la intrarea în România, anunță Guvernul României.

Autoritățile au eliminat și necesitatea formularului de localizare a pasagerului (PLF), la intrarea în România

Purtătorul de cuvânt al Executivului a transmis, marți, 11 martie, că s-a decis abrogarea OUG nr. 129/2021 care prevedea obligativitatea PLF în cazul românilor veniți de peste hotare.

ADVERTISEMENT

”A fost aprobată ordonanţa care abrogă OUG nr. 129/2021 privind implementarea formularului digital de intrare în România. Practic, Guvernul, prin abrogarea acestei ordonanţe, ţinând cont de încetarea stării de alertă instituită pe teritoriul României, respectiv încetarea aplicabilităţii măsurilor adoptate pentru prevenirea şi combaterea pandemiei de COVID-19, a eliminat obligativitatea completării formularului digital de intrare în România cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în ţară sau cu maxim 24 de la intrarea în ţară.

Formularul de localizare a pasagerului nu va mai fi obligatoriu pe teritoriul naţional”, a anunțat Dan Cărbunaru, într-o conferință de presă la Palatul Victoria, după o ședință a Guvernului.

ADVERTISEMENT

În unele țări PLF încă este valabil

Acesta a mai subliniat faptul că în unele țări încă este valabil documentul. Drept urmare, i-a sfătuit pe cei care doresc să călătorească în afară să se informeze de acest lucru, pentru a evita dificultăți.

”Cetăţenii care călătoresc din România către alte state vor trebui să verifice dacă statele în care călătoresc sau prin care tranzitează solicită completarea în continuare a unui astfel de formular”, a mai spus Dan Cărbunaru.

ADVERTISEMENT

Acest demers are loc după ce din data de 9 martie nu s-a mai prelungit starea de alertă, la nivel național. România se afla de doi ani într-o astfel de situație. Printre măsurile anti-Covid care nu mai sunt obligatorii se află purtarea măștii de protecție și prezentarea certifcatului verde în locațiile unde era solicitat.