News

Starea de alertă în România va expira marți, la miezul nopții. Decizia luată după ședința de Guvern

Guvernul nu va mai prelungi starea de alertă în România, după ce marți, 8 martie 2022, va expira de la miezul nopții. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.
07.03.2022 | 20:03
Starea de alerta in Romania va expira marti la miezul noptii Decizia luata dupa sedinta de Guvern
Starea de alertă în România nu va mai fi prelungită de Guvern. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Anunț mult așteptat pentru români. Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Executivului, a transmis că Guvernul a decis să nu mai prelungească starea de alertă, la nivel național, care va expira marți, 8 martie 2022, la miezul nopții.

România, fără stare de alertă din ziua 9 de martie 2022

Așadar, din ziua de 9 martie 2022, toate restricțiile din țară sau doar o serie dintre ele ar trebui să fie eliminate.

ADVERTISEMENT

”Sunt abilitat să vă comunic că va rămâne ultima zi, Guvernul nu va prelungi starea de alertă.

Mâine (marți-n.r) la miezul nopţii va expira starea de alertă în România”, a anunțat Dan Cărbunaru, luni seară, într-o conferință de presă, după o ședință cu reprezentanții Executivului.

ADVERTISEMENT

Ce se va întâmpla cu certificatul verde

Totodară, Dan Cărbunaru a informat că Ministerul Sănătății urmează să clarifice situația referitoare la prezentarea, în aeroporturi, a formularului de localizare a pasagerului (PLF), dar și a necesității certificatului verde pentru accesul în anumite locații.

Spusele purtătorului de cuvânt al Guvernului vin după ce șeful statului, Klaus Iohannis, a anunțat săptămâna trecută că n u se va mai prelungi starea de alertă din ziua de 8 martie. Președintele a precizat și că se vor elimina o serie de reguli anti-Covid.

ADVERTISEMENT

”Epidemia de covid-19 este pe o pantă accelerat descendentă, iar valul 5 este aproape de a se încheia. Este momentul să luăm noi decizii privind gestionarea situației, decizii cu impact major pentru viitor. Am convocat o ședință de evaluare cu toți responsabilii din domeniu în  urma căreia am hotărât să nu mai prelungim dincolo de 8 martie starea de alertă în România.

Ministerul Sănătății este cel care urmează să gestioneze în continuare evoluția epidemiei. Odată cu ridicarea stării de laertă vor fi eliminate și o serie de măsuri care au fost în vigoare până acum. Măsurile concrete vor fi anunțate și explicate pe larg în perioada următoare”, a transmis Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT