News

Anumite magazine din mall-uri se vor deschide din 15 mai. Ce condiţii trebuie să îndeplinească pentru a primi clienţi

06.05.2020 | 13:36
Anumite magazine din malluri se vor deschide din 15 mai Ce conditii trebuie sa indeplineasca pentru a primi clienti
ADVERTISEMENT

Premierul Ludovic Orban a anunțat, miercuri, că anumite magazine din mall-uri se vor deschide din 15 mai și a precizat ce condiţii trebuie să îndeplinească acestea pentru a primi clienţi.

Ce magazine din mall-uri se vor deschide din 15 mai

Ludovic Orban a afirmat, miercuri, că că anumite magazine din mall-uri se vor deschide începând cu datat de 15 mai și a precizat ce condiţii va trebui să îndeplinească acestea pentru a primi clienţi, informează News.ro.

ADVERTISEMENT

Premierul a spus că restaurantele aflate în spaţiile închise se află printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic, motiv pentru care nu vor fi deschise din 15 mai.

Cu toate acestea, Orban a anunțat că se vor deschide magazinele din mall-uri care beneficiază de intrări exterioare, precum şi hotelurile şi parcurile, cu respectarea măsurilor de siguranţă care se impun din cauza epidemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

”În anumite spaţii de tip mall, sunt magazine care au intrări exterioare şi este normal ca aceste magazine, chiar dacă sunt în interiorul mall-urilor, ele vor fi deschise.

Restaurantele rămân închise

Cum, de altfel, vor fi deschise, în mall-uri, farmaciile, magazinele care desfac produse alimentare, spălătoriile – astea au fost accesibile şi în perioada stării de urgenţă”, a precizat premierul, miercuri.

ADVERTISEMENT

Ludovic Orban a ținut însă să precizeze că restaurantele nu vor fi deschise începând cu 15 mai, din cauza riscului epidemiologic pe care îl prezintă aceste spații.

”Avem întâlniri astăzi cu sectorul HORECA (…) şi astăzi voi asculta punctele de vedere ale reprezentanţilor HORECA. Aici v-am spus limpede, în analiza de risc epidemiologic restaurantele, în special restaurantele în spaţii închise, sunt printre zonele cu cel mai mare risc epidemiologic.

ADVERTISEMENT

Din cauza asta, după 15 mai nu vor fi deschise. Hotelurile, în funcţie de respectarea anumitor reguli, vor fi deschise după data de 15 mai. Şi sigur că, încetul cu încetul, şi cu reluarea libertăţii de circulaţie şi cu stabilirea motivelor de deplasare în afara localităţii, va exista o creştere a cererii pentru cazare în spaţii de tip hotel, motel, pensiune”, a mai spus premierul.

Cât despre redeschiderea parcurilor, premierul a precizat că decizia nu aparține Guvernului, ci pe masa autorităților locale.

”Guvernul nu a interzis niciodată accesul oamenilor în parc. Deciziile de închidere a parcurilor au fost luate de comitete pentru situaţii de urgenţă la nivel local, cum este în Bucureşti, decizia de închidere a parcurilor, cred că prima entitate, autoritate locală care a luat decizia a fost Primăria Sectorului 2, după care a luat decizia şi Primăria Capitalei”, a mai declarat Ludovic Orban.

ADVERTISEMENT