Fotbal intern

Anunț bombă la Craiova: Universitatea a renunțat la serviciile lui Corneliu Papură! Cine l-ar putea înlocui + reacțiile lui Mihai Rotaru și Edi Iordănescu

07.05.2020 | 11:30
Anunt bomba la Craiova Universitatea a renuntat la serviciile lui Corneliu Papura Cine lar putea inlocui  reactiile lui Mihai Rotaru si Edi Iordanescu
ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 mai, ora 11:30 / Edi Iordănescu, cel despre care se spune că ar fi principalul favorit să-i ia locul lui Corneliu Papură pe banca Universității Craiova, a clarificat situația sa din acest moment: „Nu mă puneți să comentez tot ce apare în spaţiul public. Nu negociez cu nimeni. Până la data de 30 iunie am contract cu Gaz Metan. Vorbim atunci. O zi bună!” a spus Iordănescu jr pentru FANATIK.


UPDATE, 7 mai, ora 11:10 / Mihai Rotaru, patronul Universității Craiova, a ținut să dezmintă informația conform căreia clubul l-a dat afară pe Corneliu Papură, precizând că decizia despărțirii i-a aparținut antrenorului. „Cine a spus că l-am dat afară? Domnul Papură şi-a dat demisia. Noi am fost foarte trişti. Nu schimbă nimeni antrenorul în plină pandemie. Niciodată nu ne-a trecut prin cap să-l dăm afară pe Papură. Pentru noi este fără explicaţie. Am fost şocaţi. Acum o săptămână vă spuneam că nu am discutat cu Edi Iordănescu. Acelaşi lucru este valabil şi acum. Sorin Cârţu s-a retras. A spus că nu mai vrea, deci este o variantă exclusă” a declarat Mihai Rotaru într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Pro X.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 7 mai, ora 11:00 / Varianta Edi Iordănescu antrenor la Universitatea Craiova revine în actualitate, după ce clubul oltean a anunțat în această dimineață că a întrerupt colaborarea cu fostul tehnician Corneliu Papură. Actualul antrenor al Gazului are cele mai mari șanse să îi conducă pe olteni în ultimele etape rămase de disputat din play-off, dar apar două probleme de rezolvat: este încă sub contract cu echipa din Mediaș până la finalul campionatului și nu ar vrea să îi aibă în staff pe Corneliu Papură, proapăt demis, și pe antrenorul secund Dragoș Bon, oameni apropiați de patronul Mihai Rotaru.

Alte nume care se vehiculează în cazul în care nu se vor finaliza negocierile cu Edi Iordănescu sunt cele ale lui CRistiano Bergodi și Gică Craioveanu, dar această din urmă variantă pare mai mult utopică.

ADVERTISEMENT

ȘTIRE INIȚIALĂ, 7 mai, ora 9:10 / Știrea bombă din fotbalul românesc a venit în această dimineață de la Craiova: clubul Universitatea a anunțat printr-un comunicat oficial postat pe pagina de Facebook că a întrerupt colaborarea cu antrenorul Corneliu Papură! Decizia a fost luată în urmă cu o săptămână, dar a fost comunicată doar astăzi pentru a nu perturba activitatea clubului.

Anunț bombă la Craiova: Universitatea a anunțat pe Facebook că a renunțat la serviciile antrenorului Corneliu Papură!

Nimic nu prevestea bomba care avea să explodeze în această dimineață la Craiova. Jucătorii Universității își reluaseră deja pregătirile în mod individual, întreg lotul și staff-ul tehnic fuseseră testați de coronavirus, totul era pregătit pentru momentul când se va reveni la antrenamente în mod organizat, conform protocolului stabilit de LPF cu organele abilitate ale statului.

ADVERTISEMENT

Decizia surprinzătoare de a renunța la serviciile lui Corneliu Papură a fost luată în urmă cu o săptămână, dar nu a fost comunicată până acum pentru a nu perturba activitatea clubului.

„În urmă cu aproape o săptămână, clubul Universitatea Craiova a încheiat în mod amiabil relațiile contractuale cu antrenorul principal Corneliu Papură. Pentru a nu perturba activitatea clubului, am preferat să ținem această informație confidențială. În acest moment suntem în procedura pentru desemnarea unui nou antrenor principal și sperăm că vom lua cea mai bună decizie. Pentru a evita eventualele speculații din partea presei, facem precizarea că modul nostru de lucru nu presupune negocierea cu mai mulți antrenori în același timp” se arată în comunicatul postat de oficialii Universității Craiova pe pagina de Facebook a clubului.

ADVERTISEMENT
Clubul Universitatea Craiova a anunțat pe Facebook despărțirea de antrenorul Corneliu Papură

În urmă cu o săptămână, conducătorii olteni negau vehement demiterea lui Papură

Zvonurile privind schimbarea lui Corneliu Papură de pe banca tehnică a Universității Craiova apăruseră încă de săptămâna trecută, atunci când s-a vehiculat numele lui Edward Iordănescu, actualul tehnician al lui Gaz Metan Mediaș, ca posibil înlocuitor. Acesta din urmă mai negociase cu patronul Mihai Rotaru preluarea Universității în iarnă, după despărțirea oltenilor de Victor Pițurcă, dar atunci nu s-a ajuns la un numitor comun.

În urmă cu câteva zile, conducerea oltenilor a negat vehement varianta schimbării lui Papură, dând asigurări că acesta va conduce echipa cel puțin până la finalul campionatului. Cel care a anunțat că nu se pune problema înlocuirii actualului tehnician a fost chiar președintele Sorin Cârțu.

„Edi Iordănescu? Nici vorbă! Vă spun sigur şi în cunoştinţă de cauză că absolut nimeni din conducerea clubului Universitatea Craiova nu a discutat cu Edi Iordănescu de circa 5 luni. Nu se pune problema să schimbăm antrenorul.

Ne focusăm pe reluarea  pregătirilor, să vedem ce se întâmplă cu Liga 1, dacă se mai joacă sau nu, avem alte treburi pe masa noastră de analiză, în niciun caz cel al antrenorului.

Nu ştiu de unde a apărut povestea asta, dar e una eronată. Corneliu Papură a fost, este şi continuă să fie antrenorul Universităţii Craiova”, a declarat la vremea respectivă Sorin Cârțu pentru FANATIK.

Corneliu Papură a fost numit antrenor principal al Universității Craiova pe finalul ediției trecute de campionat, după ce oltenii s-au despărțit de italianul Devis Mangia. A început și actualul sezon ca principal, dar a fost înlocuit de Victor Pițurcă la începutul lunii septembrie 2019, rămânând în staff-ul acestuia ca secund. A redevenit principal în ianuarie 2020, după ce Pițurcă a decis să întrerurupă colaborarea cu echipa patronată de Mihai Rotaru.

În acest moment, sub conducerea lui Corneliu Papură, echipa Universitatea Craiova s-a calificat în play-off-ul Ligii 1 la fotbal, unde ocupă locul 3, cu 26 de puncte, la egalitate cu FCSB și cu patru puncte mai puține decât liderul CFR Cluj.

  • 5.000 de euro era salariul lunar pe care îl încasa Corneliu Papură la Universitatea Craiova
ADVERTISEMENT