News

Anunț care îi privește pe toți românii! Nu vom mai putea să călătorim fără cartea de identitate electronică

15.04.2021 | 12:09
Anunt care ii priveste pe toti romanii Nu vom mai putea sa calatorim fara cartea de identitate electronica
Noul buletin esre obligatoriu pentru călătoriile în străinătate. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Anunț care îi privește pe toți românii!  Cartea de identitate electronică devine obligatorie în cazul unor călătorii în străinătate. Concret, noul buletin vine la pachet cu o serie de beneficii.

Culmea, acesta nu este obligatoriu, doar că fără el oamenii nu vor mai putea călători în afara graniţelor ţării. O spune chiar preşedintele Autorităţii pentru Digitalizarea României, Octavian Oprea.

ADVERTISEMENT

Șeful ADR spune că procesul de identificare electronică va fi completat de platforma software centralizată PSCID, prin care, cu o logare unică, fiecare cetăţean din România poate naviga în orice platformă electronică.

Anunțul care îi privește pe toți românii!

„Aşa cum în momentul de faţă ne logăm cu Facebook şi Gmail într-o platformă privată, ne vom putea loga cu această identitate electronică o singură dată şi vom putea naviga nestingheriţi în orice platformă electronică.

ADVERTISEMENT

Cartea de identitate electronică vine la pachet cu multe alte beneficii. Ea nu va fi obligatorie, pentru că există, din păcate, şi cetăţeni care pun la îndoială modul în care datele sunt stocate, faptul că această carte de identitate electronică le va încălca anumite drepturi, ceea ce nu e adevărat.

Lor le vom putea oferi posibilitatea de a fi beneficiarii în continuare a unei simple bucăţi de plastic cu care se vor putea identifica în faţa instituţiilor publice din România, dar nu vor mai putea călători în afara graniţelor ţării”, a explicat şeful ADR.

ADVERTISEMENT

De remarcat că întreaga valoare a proiectului se ridică la aproximativ 99,94 milioane de lei, din care circa 84,3 milioane de lei reprezintă finanţare nerambursabilă din FEDR, prin POC.

Restul reprezintă valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional de 13,649 milioane de lei şi cofinanţare eligibilă din partea ADR de aproape două milioane de lei.

ADVERTISEMENT

Un alt detaliu important este acela că perioada de implementare este 1 septembrie 2020 – 31 august 2023.

ADVERTISEMENT