Fotbal international

Anunț categoric după transferul care a uimit toată Spania: „În China situația e mai liniștită decât în Europa”

12.03.2020 | 22:52
Anunt categoric dupa transferul care a uimit toata Spania In China situatia e mai linistita decat in Europa
ADVERTISEMENT

Daniel Carrico este probabil cel mai curajos fotbalist al momentului. Jucătorul lui FC Sevilla a decis să semneze cu echipa Wuhan Zall din China, formație localizată în epicentrul pandemiei de Coronavirus.

Daniel Carrico nu se teme de coronavirus

Carrico s-a despărțit de Sevilla în 3 martie 2020, după șase ani și jumătate petrecuți în tricoul alb-roșu. A semnat cu Wuhan Zall, echipă care se antrenează din ianuarie în Marbella, Spania. Sâmbătă, Carrico și coechipierii săi vor zbura spre China, în inima pandemiei cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

Conform Marca, fotbalistul nu se teme de aventura chineză și spune că se simte mai în singuranță în Asia decât în Europa.

„Problema e acum în Europa, în China practic a fost eradicată. Ce frică să-mi fie? Noi ne-am antrenat liniștiți în Marbella și am așteptat să primim unda verde de întoarcere în Wuhan, să ne putem relua viețile noastre normale. În China cu siguranță situația e mai liniștită decât în restul lumii, a declarat fotbalistul.

ADVERTISEMENT

Sportivul a explicat de ce a ales Wuhan Zall, cu toate că epidemia de COVID-19 a originat din orașul chinez: „La început, când eram în negocieri cu Wuhan, nu prea știam ce e COVID-19.

Auzisem că e un virus din China, dar atât. Cei de la club m-au asigurat că nu vom pleca în Wuhan până când lucrurile nu se vor fi rezolvat. În Europa crește vizibil numărul de cazuri, în China nu prea mai există cazuri noi”.

ADVERTISEMENT

De asemenea, fotbalistul a declarat că susține cu fermitate măsura anulării tuturor partidelor de fotbal, pentru a pune umărul la eradicarea pandemiei de coronavirus.

China este epicentrul pandemiei de coronavirus, însă în ultima perioadă măsurile luate de autorități par să fi oprit în acest moment răspândirea COVID-19. Cazurile în china rămân la nivelul a 80.000 de oameni infectați, însă în fiecare zi se raportează aproximativ 10-20 de noi cazuri.

ADVERTISEMENT

În comparație, în Italia cazurile noi înregistrate cresc cu aproape 3000 de oameni pe zi.

  • 134,310 de cazuri există în acest moment în lume, de oameni infectați cu COVID-19
  • 4,968 de persoane au murit din cauza coronavirus
ADVERTISEMENT