Sport

Anunț cutremurător despre situația lui Vasili Hamutovski: „Are cancer! Închisoarea îi poate agrava sănătatea!”

Vasili Hamutovski a fost diagnosticat cu cancer, stadiul 3 la sfârșitul lui 2021. Detenția din închisoare îi poate agrava starea de sănătate fostului portar de la Steaua.
03.10.2022 | 23:18
Anunt cutremurator despre situatia lui Vasili Hamutovski Are cancer Inchisoarea ii poate agrava sanatatea
George Ogăraru a oferit informații despre starea de sănătate a lui Vasili Hamutovski
ADVERTISEMENT

Veștile proaste continuă în privința lui Vasili Hamutovski. După ce fostul portar al Stelei a fost judecat în Belarus și va sta 13 zile în arest, George Ogăraru, fostul său coleg, a făcut mai multe declarații cutremurătoare despre starea de sănătate a lui Hamutovski.

George Ogăraru a primit mai multe vești din partea familiei lui Hamutovski

Vasili Hamutovski a intrat în atenția regimului din Belarus și a fost arestat, după ce în 2020 a protestat împotriva președintelui Lukashenko. George Ogăraru, fost coechipier cu Vasili Hamutovski la Steaua, a făcut mărturisiri cutremurătoare.

ADVERTISEMENT

Ogăraru a primit mai multe informații de la familia lui Hamutovski și le-a adus la cunoștința publicului din România. „Astăzi procesul a avut loc online. Pe durata procesului Vasili se afla în închisoare, iar avocatul a putut vorbi pentru prima dată cu el și doar prin Skype.

El a primit acum 13 zile de închisoare pentru că a trimis materiale de pe canalele Telegram care sunt recunoscute ca extremiste în Belarus.

ADVERTISEMENT

Pe acest canal, Vasili i-a trimis soției sale informații și mesaje în luna August. Deocamdată, acesta caz este judecat ca un caz administrativ însă temerea este că în următoarele zile se vor căuta noi dovezi”, sunt câteva dintre informațiile primite de George Ogăraru și postate pe contul personal de Facebook.

George Ogăraru, despre starea de sănătate a lui Hamutovski: „ Are cancer! Închisoarea îi poate agrava sănătatea!”

George Ogăraru a fost unul dintre cei mai vocali oameni din România cu privire la cazul lui Vasili Hamutovski. Ogăraru face toate eforturile pentru a-și ajuta fostul coleg și cere același lucru și presei din România

ADVERTISEMENT

„«Vasili a venit în Belarus din Ucraina, unde este antrenor la Lviv. Operația a fost făcută la genunchi la Minsk, acum mai bine de o lună. Acum avea recuperare. A fost reținut Vineri de către Politie.

In altă ordine de idei, la sfârșitul anului 2021, Vasili a fost diagnosticat cu cancer, stadiul 3. Dar a reușit să-l învingă în acest moment.

ADVERTISEMENT

Chirurgia și chimioterapia au ajutat cu succes. De aceea a trebuit să vină și la Minsk pentru a vedea un medic și a verifica dinamica. Dar detenția sa în închisoare poate avea un impact extrem de negativ asupra sănătății sale.»

Am închis ghilimelele și nu pot să vă spun mai mult despre condițiile și tratamentul din cadrul detenției deși cei care au studiat istoria recentă a deținuților politici din închisorile comuniste știu cam despre ce este vorba.

Personal cred că Vasili Khamutovski este intr-o situație de risc ridicat, că regimul dorește să dea un exemplu descurajator pentru contestatari și vă rog să vorbiți cât mai tare despre această situație așa cum rog presa din România să mediatizeze acest caz cu scopul de a obtine o reactie la nivel diplomatic din partea Ambasadei Belarusului din Romania!”, a spus George Ogăraru.

George Ogăraru îi cere ajutorul și lui Răzvan Burleanu

Ogăraru trage un semnal de alarmă și la nivelul conducerii fotbalului din România. Oficialul „roș-albaștrilor” îi cere lui Răzvan Burleanu să poată obține o reacție din partea omologului din Belarus, dar și din partea UEFA.

„Vasili Khamutovski este un om demn, soț și părinte, un patriot și un sportiv care și-a reprezentat țara cu demnitate atât la echipa națională cât și la echipele de club din străinătate.

Toți cei care am interactionat cu el am cunoscut un om drept, de mare nădejde, cu suflet blând și cu dragoste pentru cei din jurul lui!”, a încheiat George Ogăraru.

ADVERTISEMENT