Sport

„Sportul olimpic s-a închis! Adio, bani!”. Dezvăluire teribilă făcută de un oficial

Sandu Pop, secretarul Federației de Canotaj, a făcut o dezvăluire teribilă după Jocurile Olimpice.
30.07.2021 | 22:05
Sportul olimpic sa inchis Adio bani Dezvaluire teribila facuta de un oficial
Anunț cutremurător după Jocurile Olimpice: „Sportul românesc s-a închis! Banii s-au terminat!”. Sursă foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Federațiile olimpice întocmesc fișe în fiecare lună, prin care își prezintă necesarul și activitatea viitoare, dar surpriza neplăcută a apărut când Federația de Canotaj a trimis fișele catre MTS, primind un răspuns care zguduie din temelii sportul românesc.

Sandu Pop, secretarul general al Federației de Canotaj, a declarat că MTS a informat faptul că nu mai sunt bani pentru acest an, lucru pe care sportivii plecați la Tokyo, care au reușit să câștige printre altele și prima medalie de aur a României, nu îl cunosc în momentul de față și vor afla vestea proastă din articolele de presă sau la întoarcerea în țară.

ADVERTISEMENT

Dezastru total în sportul românesc! MTS a anunțat Federația de Canotaj că nu mai are bani

Sandu Pop, secretar general al Federației Române de Canotaj, a anunțat în direct la Radio Gold FM, faptul că MTS a transmis că nu mai sunt fonduri pe care să le investească în acest an pentru sporturile olimpice. Astfel centrele tuturor sporturilor olimpice vor fi închise pentru luna august.

Momentul ar fi avut un impact și mai grav, dacă nu s-ar fi anunțat anularea Campionatelor Mondiale, acolo unde România nu ar fi putut participa în aceste condiții: „Vă anunț cu tristețe că astăzi, sportul românesc s-a închis.

ADVERTISEMENT

Am fost anunțati, verbal, că banii pe acest an s-au terminat. Norocul nostru este că Federația Internațională a anunțat anularea Campionatelor Mondiale de seniori, altfel nu am fi putut participa și ne făceam de cea mai mare rușine.

Centrele Olimpice ale tuturor sporturilor olimpice vor fi închise în luna august. Ne-au dat pauză și ne-au trimis în vacanță. Asta vor afla sportivii noștri când revin de la Tokyo. Centrele olimpice, unde se pregătesc tinerii și juniorii, au fost închise, sportul s-a închis”.

ADVERTISEMENT

„Sper ca doamna Elisabeta Lipă să poată discuta și să reușim să mergem măcar la europenele de tineret din august, competiție obiectiv.

Mai avem noroc și că am prins buget pe prima parte a lunii august, iar pe data de 8 juniorii merg la Campionatele Mondiale. Aștept reacții și păsuiri pentru tineret.

ADVERTISEMENT

Asta pățim noi și celelalte federații olimpice. Tocmai când am reușit să ajungem pe locul patru în lume, pe doi în Europa după Olanda și după Jocuri, unde SUA nu a luat medalii.

Sigur că este o mare tristețe. Sportivii noștri vor fi afectați când vor afla că trebuie să renunțe la pregătire. Vom vedea cum ne vom organiza. Știrea este cumplită. Centrele olimpice se închid din lipsa banilor. Până la sfârșitul anului”, a mai spus Sandu Pop.

România a câștigat titlul olimpic la Tokyo, miercuri, 28 iulie, la dublu vâsle feminin, prin canotoarele Ancuța Bodnar și Simona Radiș, care au făcut o cursă extraordinară, devansându-și cu mult celelalte cinci adversare și stabilind un nou record olimpic.

A venit apoi medalia de argint câştigată de Mihăiță Țigănescu, Mugurel Semciuc, Ștefan Berariu, Cosmin Pascari în proba de patru rame masculin.

Marius Cozmiuc și Ciprian Tudosă au adus ultima medalie a canotorilor români la Tokyo, reuşind să obţină medalia de argint în proba de dublu rame.

  • 3 medalii a cucerit România la canotaj, la JO de la Tokyo, cele mai multe din 2004 până în prezent

Comparație dură între sportivii din canotaj și jucătoarele de tenis

Sandu Pop a comentat și gestul jucătoarelor de tenis, în paralel cu sportivii din canotaj, cei care nu au renunțat să își reprezinte țara la Olimpiadă.

„Sub nicio formă nu-mi pot imagina un sportiv din canotaj care să aibă un asemenea gând, să refuze participarea. Obiectivul lor, de când s-au apucat de sport, este participarea și chiar medalia olimpică.

Nici nu au cum sa vadă sportul altfel, când lânga ei se afla Elisabeta Lipă”, a mai spus secretarul general al Federației de Canotaj.

  • 36 de români s-au calificat la canotaj pentru Jocurile Olimpice, împărțiți în 9 echipe, fiind disciplina cu cei mai mulţi sportivi români calificaţi la Tokyo
ADVERTISEMENT