News

Anunț de interes privind voucherele sociale. Românii care vor rămâne fără banii de la stat

Anunț de interes pentru beneficiarii cardurilor sociale. Banii nu vor mai fi acordați anumitor cetățeni, potrivit unei ordonanțe de urgență.
07.06.2023 | 08:04
Anunt de interes privind voucherele sociale Romanii care vor ramane fara banii de la stat
Anunț de interes privind voucherele sociale. Colaj Fanatik.ro/ Sursa foto: Hepta.ro/ captura Antena 3
ADVERTISEMENT

Anunț de interes privind voucherele sociale. O categorie de români va rămâne fără banii de la stat, conform unei ordonanțe de urgență. Cardurile pentru alimente ar putea fi retrase în anumite condiții.

Anunț de interes privind cardurile pentru alimente

Veste tristă pentru o parte dintre românii care sunt beneficiari ai voucherelor sociale oferite de Guvern prin programul „Sprijin pentru România”. Cardurile nu vor mai fi acordate anumitor cetățeni.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre o decizie anunțată prin OUG 63 din 9 mai 2022 și publicată în Monitorul Oficial. Concret, cei 250 de lei, primiți o dată la două luni, nu vor mai ajunge la anumite categorii de cetățeni.

Este vorba despre românii care nu au domiciliul în România sau care nu pot dovedi că locuiesc aici. Totodată, în această categorie intră și cei care primesc condamnări ori sunt beneficiari ai serviciilor sociale în regim rezidențial, publice sau private.

ADVERTISEMENT

„Sunt exceptate de la acordarea sprijinului material persoanele prevăzute la alin. (1) care la data acordării sprijinului nu au domiciliul în România sau care nu fac dovada că locuiesc în România, potrivit legii, precum și persoanele care execută pedepse privative de libertate ori beneficiază de servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private”, arată OUG 63 din 9 mai 2022.

Când intră pe card următoarea tranșă de 250 de lei

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat că următoarea tranșă de 250 de lei va intra pe cardurile sociale începând cu data de 15 iunie. Vorbim de 600 de milioane de lei care vor ajunge la cei 2,4 milioane de beneficiari.

ADVERTISEMENT

„Poate cel mai important anunţ este legat de data la care încărcăm o nouă tranşă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente şi mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 de milioane de lei cătrei toţi cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili”, a anunțat Marcel Boloș, acum câteva zile.

Voucherele sociale sunt acordate prin programul „Sprijin pentru România”. Banii ajung la cetățenii vulnerabili. Cu această sumă de bani, persoanele în cauză pot cumpăra alimente sau mese calde.

ADVERTISEMENT

În acest an, va fi acordată suma totală de 1.500 de lei. Banii vor fi oferiți în șase tranșe a câte 250 de lei. Voucherele nu pot fi utilizate pentru achiziționarea altor produse. În cazul în care această regulă nu este respectată, beneficiarii se pot alege cu anularea cardului. Totodată, ei riscă amenzi cuprinse între 3.450 lei și 4.600 lei.

 

ADVERTISEMENT
Tags: