News

Anunţ de la Casa de Pensii. Ce trebuie să facă beneficiarii pensiei de urmaş în luna septembrie

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) îi anunță pe beneficiarii pensiei de urmaș că trebuie să depună o adeverință prin care să ateste că s-au înscris la școală.
28.08.2022 | 12:38
Anunt de la Casa de Pensii Ce trebuie sa faca beneficiarii pensiei de urmas in luna septembrie
Ce trebuie să facă beneficiarii pensiei de urmaș. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Elevii și studenții care beneficiază de o astfel de pensie de urmaș trebuie, așadar, până pe 25 septembrie 2022 să depună la sediul caselor de pensii o adeverință care să demonstreze că vor urma cursurile unei forme de învățământ în anul școlar 2022-2023.

Anunț important pentru beneficiarii pensiei de urmaș

Studenții beneficiari ai unei pensii de urmaș trebuie, de asemenea, să completeze o declarație pe propria răspundere că-și vor continua studiile, până pe 25 septembrie.

ADVERTISEMENT

Ulterior, tinerii trebuie să depună până pe 25 octombrie o adeverință la casa de pensii, în original, din care să rezulte că urmează o formă de învățământ superior, conform legii. În caz contrar, avertizează specialiștii, pensia de urmaș pe luna noiembrie nu va fi plătită, potrivit anunțului oficial al Casei de Pensii.

În cazul nedepunerii declarației, până la data de 25 septembrie 2022, pensia aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată, potrivit procedurii, conform Bugetul.ro.

ADVERTISEMENT

”În atenția elevilor și studenților beneficiari ai unei pensii de urmaș.

A. Elevii urmaşi, care au împlinit vârsta de 16 ani, au obligația să prezinte, până la data de 25 septembrie 2022, adeverința din care să rezulte că în anul școlar 2022 – 2023, urmează o formă de învățământ organizată potrivit legii. În cazul nedepunerii adeverinței, pensia de urmaș aferentă lunii octombrie 2022 se reține de la plată.

B. Studenții urmași, în vârstă de până la 26 de ani, au obligația, după caz:

O să transmită/depună la sediul caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 septembrie 2022 – o declarație pe propria răspundere privind continuarea studiilor;

ADVERTISEMENT

O să prezinte caselor teritoriale de pensii – până la data de 25 octombrie 2022 – adeverința în original din care să rezulte că în anul universitar 2022-2023, urmează o formă de învățământ superior, organizată potrivit legii;

În situația neprezentării până la data de 25 octombrie 2022 a adeverinței în original, pensia de urmaș aferentă lunii noiembrie va fi reținută de la plată”, a transmis Casa de Pensii.

ADVERTISEMENT
Tags: