News

Anunț de ultimă oară! Când va fi numit procurorul șef european! Ce se întâmplă cu Kovesi

10.04.2019 | 14:03
Anunt de ultima oara Cand va fi numit procurorul sef european Ce se intampla cu Kovesi

Numirea procurorului șef european a fost amânată până după alegerile pentru Parlamentul European. Urmează a patra rundă de negocieri pentru ocuparea titulaturii în cauză. PE o susține pe Laura Codruța Kovesi, conform unor informații apărute pe surse, iar Consiliul Uniunii Europene îl susține pe candidatul francez Jean-Francois Bohnert. Negocierile au fost amânate până după alegerile pentru componența nouă a Parlamentului European, la finele lunii, potrivit Realitatea.

Când va fi Kovesi numită procuror șef european?

A patra rundă de negocieri pentru numirea procurorului-șef european urmează mediat după alegerile europarlamentare! Parlamentul European se pare că o susține pe Laura Codruța Kovesi, iar Consiliul Uniunii Europene pe Jean-Francois, candidatul francez. PNL trebuie să spună public dacă susţine sau nu acest asalt al PPE asupra statului de drept din România.

Nu am văzut astfel de poziţii din partea PPE în legătură cu protocoalele secrete dintre magistraţi şi serviciile de informaţii, prin care au fost încălcate grav prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Eu cred că nu poate exista stat de drept fără respectarea drepturilor omului, pe care a fost clădită Uniunea Europeană”, a comentat Dan Nica.

Când va fi numită Kovesi procuror-șef european? Negocierile au fost amânate până după alegerile europarlamentare
Când va fi numită Kovesi procuror-șef european? Negocierile au fost amânate până după alegerile europarlamentare. Care sunt detaliile apărute?

“Pune presiune asupra procurorilor

Manfred Weber a cerut, în cadrul unui mesaj de pe o rețea de socializare, recent renunțarea la anchetarea Laurei Codruța Kovesi. “Observăm că Manfred Weber, liderul Grupului Partidului Popular European, transmite tot mai des mesaje prin care pune presiune asupra procurorilor şi judecătorilor din România, iar cei din PNL nu fac altceva decât să transforme aceste mesaje în temă de campanie electorală, pe seama imaginii României”, a mai spus Dan Nica. Manfred Weber a lansat controversa pe Twitter. Liderul PPE a declarat că procurorii din România ar trebui să renunțe la anchetarea Laurei Codruța Kovesi.