News

Anunț de ultima oră al ANM! Ninsorile se întorc! Prognoza meteo pentru săptămâna viitoare

22.03.2019 | 18:54
Anunt de ultima ora al ANM Ninsorile se intorc Prognoza meteo pentru saptamana viitoare

Meteorologii vin cu vești proaste pentru săptămâna viitoare, când natura schimbă radical foaia, iar ninsoarile își vor face din nou apariția! Dacă săptămâna aceasta temperaturile vor atinge chiar și 20 de grade Celsius, respectiv în weekend, săptămâna viitoare revin ploile, lapovița și chiar și ninsorile!

Revin ploile, lapovița și ninsoarea și nu doar la munte!

Meteorologii spun că lapovița și ninsoare nu se întorc doar la munte! „Temperaturi ridicate și mâine, dar mai ales, la începutul săptămânii viitoare. De marți, temperaturile scad, temperat negative noaptea, cu probabilitatea de a se transforma ploile în lapoviță și ninsoare, nu numai în zonele de munte.

Circulația aerului se menține în continuare foarte rapidă la nivelul continentului european și intervalul săptămânii viitoare va fi caracterizat de aceleași alternanțe”, a spus Gabriela Băncilă, meteorolog la Agenția Națională de Meteorologie, în direct la Digi 24.

Prognoza meteo pentru weekendul 23-24 martie

Românii vor avea parte de un weekendul însorit şi călduros, după cum anunță meteorologii. Temperaturile vor ajunge în est, sud-est şi vest şi la 19-20 de grade, valori mai mari faţă de normalul perioadei. De marţi, însă, vremea va întoarce radical foaia, se va întoarce frigul, ploaia şi lapoviţa, aceasta din urma nu numai la munte.

În Bucureşti vremea se va încălzi considerabil, iar termometrele vor indica până la 18 grade. Vântul va adia uşor, iar presiunea va scădea spre valori confortabile. Dacă sâmbătă cerul va fi ușor înnorat, duminică, bucureștenii vor avea parte de o zi superbă, cu un soare strălucitor. Șansele de precipitații sunt de doar 1%, duminică, potrivit accuweather.com.

Prognoza meteo pentru zonele montane

Atmosfera de primăvară blândă va fi prezentă şi la munte în ultimele zile ale acestei săptămâni. Temperaturile vor creşte de la o zi la alta. Luni, în Munţii Apuseni şi în Carpaţii Orientali, trecător va ploua, iar pe creste vor fi şi fulgi de zăpadă.