News

Anunţ de ultimă oră cu privire la Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. A fost publicată programa pentru examene

14.04.2020 | 11:12
Anunt de ultima ora cu privire la Bacalaureat si Evaluarea Nationala A fost publicata programa pentru examene
ADVERTISEMENT

Ministerul Educației a făcut un anunț important cu privire la Bacalaureat și Evaluarea Naţională. Monica Anisie a anunțat care este programa după care elevii vor pregăti cele două examene.

Anunț de ultimă oră cu privire la Bacalaureat și Evaluarea Națională. A fost publicată programa pentru examene

În cursul zilei de marți, 14 aprilie, Ministrul Educației a informat că a semnat un ordin referitor la programa pentru Evaluarea Națională şi Bacalaureat.

ADVERTISEMENT

Conform actului adoptat, cele două examene se vor susține pe baza materiei predate în primul semestru al anului școlar. Oficialul Guvernului Orban a mai afirmat că, în funcție de momentul în care este ridicată starea de urgență, examenele ar putea fi susținute în luna iulie.

”În scenariul în care vom reveni la cursuri în momentul în care situația de urgenţă încetează, am putea susţine examenele în luna iulie. În cazul în care se prelungește starea de urgenţă, atunci vom lua o altă măsură în aşa fel încât elevii şi studenții să îşi poată încheia anul şcolar cu bine”, a declarat Anisie la postul Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ordinul cu privire la programa examenelor, în Monitorul Oficial

Monica Anisie anunță că ordinul de ministru a fost semnat și va fi publicat în Monitorul Oficial. Elevii care pregătesc aceste examene trebui să știe că ele prevăd materia studiată până la momentul începutul semestrului al doilea.

”Programele pentru evaluare naţională şi examenul de bacalaureat prevăd materia studiată până la momentul începutul semestrului al doilea. Aşa cum am precizat în măsurile pe care le-am luat în cadrul Ministerului Educaţiei, prin consultare cu partenerii noştri educaţionali, conţinuturile pentru examenele naţionale vor fi acelea studiate până la începutul semestrului al doilea.

ADVERTISEMENT

Iar în cazul în care vom reveni la cursuri cât mai repede, tezele pe care elevii trebuie să le susţină vor conţine numai subiecte din materia studiată până pe 11 martie, atunci când au fost închise şcolile”, a adăugat ministrul pentru sursa citată.

Încă o dată, Ministrul Educației a dat asigurări că anul școlar nu va fi înghețat. Despre materia pierdută în semestrul II al acestui an școlar Anisie a dat asigurări că aceasta urmează să fie recuperată în anul școlar următor, adică 2020 – 2021.

ADVERTISEMENT

”Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură.

Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”, a completat ministrul Educației.

ADVERTISEMENT