News

Anunţ de ultimă oră de la ANAF: Contribuabilii pot beneficia de o bonificaţie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească

02.04.2020 | 14:37
Anunţ de ultimă oră de la ANAF: Contribuabilii pot beneficia de o bonificaţie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească
Anunţ de ultimă oră de la ANAF. Contribuabilii pot beneficia de o bonificaţie. Ce condiţii trebuie să îndeplinească. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

ANAF a transmis că toți contribuabilii care plătesc impozit pe profit vor beneficia de o bonificație pentru plata acestei taxe în prmul trimestru din 2020.

Contribuabilii pot beneficia de o bonificaţie din partea ANAF

Reprezentanții ANAF vin cu o veste bună pentru contribuabilii plătitori de impozit pe profit care plătesc impozitul pentru trimestrul I 2020, precum și pentru plata anticipată aferentă aceluiaşi trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020.

ADVERTISEMENT

Astfel, aceste plăți către stat vor beneficia de o bonificaţie calculată asupra impozitului datorat de 5% în cazul contribuabililor mari şi de 10% pentru ceilalţi contribuabili.

“Contribuabilii plătitori de impozit pe profit care plătesc impozitul datorat pentru trimestrul I 2020, respectiv pentru plata anticipată aferentă aceluiaşi trimestru, până la termenul scadent de 25 aprilie 2020, inclusiv, beneficiază de o bonificaţie calculată asupra impozitului datorat, astfel: 5% pentru contribuabilii mari; 10% pentru ceilalţi contribuabili”, a transmis joi instituția.

ADVERTISEMENT

ANAF anunță că de bonificație vor avea parte și contribuabilii care intră sub prevederile art. 16 alin. 5 din Legea nr. 227/2015, ce face referire la contribuabilii care au ales un exerciţiu financiar diferit de anul calendaristic şi care, în consecinţă, pot opta ca anul fiscal să corespundă exerciţiului financiar.

Cine poate beneficia de bonificații

“Aceşti contribuabili beneficiază de bonificaţii dacă plătesc impozitul datorat pentru trimestrul/plata anticipată trimestrială până la termenul scadent cuprins în perioada 25 aprilie-25 iunie 2020”, a mai transmis instituția.

ANAF a mai anunțat și faptul că de bonificație vor beneficia și plătitorii care intră sub incidenţa Legii nr. 170/2016 privind impozitul specific unor activităţi, în cazul impozitului pe profit aferent trimestrului I al anului 2020, determinat pentru activităţile desfăşurate, altele decât cele corespunzătoare codurilor CAEN prevăzute de lege.

ADVERTISEMENT

În cazul microîntreprinderilor, dacă aceste vor plăti impozitul pe venit aferent trimestrului I al anului 2020 până la data de 25 aprilie 2020 inclusiv, vor primi o bonificaţie de 10% calculată în funcție de impozitului datorat pentru trimestrul respectiv.

Mai mult, guvernanții au decis că nu se face plata efectivă a TVA la organele vamale de către persoanele impozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 316 din Codul fiscal.

Acestea sunt entități care importă, pe decretarea stării de urgență, şi în următoarele 30 de zile calendaristice de la data încetării stării de urgenţă, medicamente, echipamente de protecţie, alte dispozitive sau echipamente medicale şi materiale sanitare, cu scopul utilizării acestora în prevenirea, limitarea, tratarea şi combaterea coronavirusului, așa cum au fost ele prevăzute în anexa la OUG 33/2020.

ADVERTISEMENT

În plus, ANAF reamintește celor care urmează să achite taxe și impozite către stat că o pot face de la distanță, prin intermediul Spatiului Privat Virtual (pentru depunerea declaraţiilor şi obţinerea de informaţii), iar plata poate fi efectuată prin internet banking sau ghiseul.ro.

Cei care doresc să afle diverse informaţii generale în domeniul fiscal şi IT pot suna Call-center-ul ANAF, la numărul de telefon 031.403.91.60.

Cei care care nu sunt încă înrolaţi în Spaţiul Privat Virtual pot apela la Formularul de contact de pe site-ul agenţiei pentru a obţine informaţii generale în domeniul fiscal şi IT.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri