Sport

Anunț de ultimă oră de la FRF. Când va fi primul meci cu VAR în România

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a dat asigurări că începând cu sezonul 2022/2023 toate meciurile din Casa Pariurilor Liga 1 vor avea asistență video.
14.12.2021 | 18:53
Anunt de ultima ora de la FRF Cand va fi primul meci cu VAR in Romania
Răzvan Burleanu susține că Supercupa României, din iulie 2022, va avea sistem VAR
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a susținut o conferință de presă în care a precizat că sezonul actual este ultimul fără sistemul VAR la meciurile din Casa Pariurilor Liga 1.

Întâlnire Răzvan Burleanu – Kyros Vassaras pe marginea implementării VAR

Am avut săptămâna trecută, vineri, o întâlnire cu Kyros Vassaras (n.r. – președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor), în care am discutat mai multe teme din zona de arbitraj. Una a fost și cea legată de implementarea VAR.

ADVERTISEMENT

Pot să vă spun că, până în prezent, tot planul care a fost propus și stabilit, totodată, a fost implementat. Nu avem nicio zi de întârziere”, a declarat Răzvan Burleanu.

În ianuarie vor fi jocuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren, susține Răzvan Burleanu

Președintele Federației a mai precizat că toți cei trei parteneri – FRF, LPF și deținătorul de drepturi tv – și-au respectat toate angajamentele în implementarea tuturor acțiunilor din această perioadă.

ADVERTISEMENT

În acest sens, în luna ianuarie vom putea să trecem la următoarea fază. Până acum, am finalizat etapa de pregătire off-line a arbitrilor. În luna ianuarie vom avea jocuri live, dar fără contact cu arbitrul din teren.

Iar în luna aprilie vom avea primele meciuri în care sistemul VAR va fi testat în integralitatea sa. Pot să vă spun astăzi, cu certitudine, că primul meci care va beneficia de asistență video în arbitraj va fi Supercupa României, din iulie 2022.

ADVERTISEMENT

În plus, 100%, toată ediția de campionat din Liga 1 din sezonul competițional 2022/2023 va beneficia de asistență video”, a mai spus șeful FRF.

FIFA trebuie să-și dea acordul ca finala Cupei României din 19 mai să aibă aistență video

Răzvan Burleanu a mai declarat că există o șansă ca și finala Cupei României din acest sezon să beneficieze de sistemul VAR, dar acest lucru nu depinde doar de Federația Română de Fotbal.

ADVERTISEMENT

Nu vă ascund că există și acest scenariu în ceea ce privește utilizarea VAR și pentru finala de Cupa României din 19 mai, dar nu avem în momentul de față toate elementele de garanție în ceea ce privește validarea FIFA.

Pentru că un alt aspect este că FIFA ne-a validat fiecare etapă din toate cele parcurse până acum. De aceea și această certitudine în ceea ce privește mesajul meu, că din iulie 2022 vom putea să avem această implementare de asistență video în arbitraj”, a mai spus Răzvan Burleanu.

Viitoarea structură a Cupei României își propune să aducă mai mulți spectatori pe stadioane, afirmă Răzvan Burleanu

Președintele Federației Române de Fotbal s-a referit și la viitorul sistem competițional al Cupei României, dar fără să dea prea multe detalii. „A început procesul de consultare în ceea ce privește Cupa României, pentru optimizarea formatului competițional.

Această nouă structură a competiției își propune să aducă mai mulți spectatori pe stadioane, să contribuie la creșterea audiențelor tv și a veniturilor din transmisiuni.

Toate acestea trebuie să ne permită anunțarea, în luna martie a anului 2022, majorarea fondului de premiere alocat cluburilor participante în Cupa României.

Un alt obiectiv este ca noul sistem să răspundă mai bine modificărilor din calendarul național, precum și din calendarul internațional. După cum se știe, UEFA va aduce modificări cupelor europene începând cu anul 2024”, a precizat președintele federației.

ADVERTISEMENT