Fotbal intern

Anunț de ultimă oră de la Ligă: „Toate cluburile și-au luat licența” + „Nu avem niciun caz de coronavirus în Liga 1”

22.05.2020 | 20:06
Anunt de ultima ora de la Liga Toate cluburile siau luat licenta  Nu avem niciun caz de coronavirus in Liga 1
ADVERTISEMENT

Justin Ștefan, secretarul general Ligii Profesioniste de Fotbal, a vorbit despre situația din România privind posibilitatea reluării campionatului și a anunțat că toate cluburile din Liga 1 și-au luat licența și că nu există niciun caz de coronavirus la nivelul fotbaliștilor din prima ligă.

Anunțul făcut de Justin Ștefan, secretarul general de la LPF

Justin Ștefan, secretarul general de la LPF, a făcut un anunț de ultimă oră în privința reluării campionatului: „Cele două luni și jumătate de muncă au dat roade.Până la începutul lunii iulie există perioada de izolare, săptămâna viitoare se va decide data la care se vor relua antrenamentele colective.

ADVERTISEMENT

Mă uit pe site-urile din afară și e posibil să avem mai multe luni de fotbal cu porțile închise în România, dar și în restul lumii. Cele 14 pentru a nu fi pierdute, le-am gândit să fie cu antrenamente izolate, pentru că nu am fi avut cum să scoatem reglementările pentru 14 zile.

În aceste 14 zile nicio persoană din cadrul Ligii nu poate intra în cantonamente, iar totul se raportează, însă nu există niciun caz de coronavirus în Liga 1, în acest moment”.

ADVERTISEMENT

„E clar că la nivel individual înțeleg frica unora să nu retrogradeze, dar nu face bine grupului și nu poți prin acțiunile tale să pui în pericol starea financiară a unui colectiv.

Chiar dacă au încercat să ia mai multe cluburi ca aliați, ceilalți și-au dat seama că nu e în interesul nimănui”, a spus Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT

„Toate cluburile și-au rezolvat problemele cu licențierea!”

„Toate cluburile și-au rezolvat problemele cu licențierea, dar au fost favorizați de acordul dintre UEFA și FRF. Lucrurile au suferit mai mult o amânare decât o rezolvare a situației.

În momentul în care am elaborat protocolul ne-am inspirat mai mult la liga spaniolă, dar am fost atenți și la celelalte campionate din lume. Să nu ne comparăm cu Germania când ne e bine și după când nu mai e bine nu ne mai comparăm cu ei”, a continuat secretarul general de la LPF.

ADVERTISEMENT

„Ca să poți să te bucuri de prezența fanilor la stadioni, trebuie să-i faci să înțeleagă că clubul aparține și lor, nu doar conducătorilor.

Astăzi, sunt mici forme de prezență digitală, dar nu poți să măsori prea multe, așa că nu e prea relevantă. E nevoie de o abordare pe termen mediu și lung, altfel nu ajungem nicăieri.

Sunt convins că în cel mai scurt timp îl vom revedea pe președinte. Am colaborat excelent, mai ales cu AFAN”, a mai spus Justin Ștefan.

ADVERTISEMENT