News

Anunţ de ULTIMĂ ORĂ despre Călin Popescu Tăriceanu: “Mi-a spus că nu a renunţat la candidatura la prezidențiale”

17.06.2019 | 18:23
Anunt de ULTIMA ORA despre Calin Popescu Tariceanu Mia spus ca nu a renuntat la candidatura la prezidentiale

Călin Popescu Tăriceanu nu are de gând să renunțe la unul dintre cele mai arzătoare obiective ale sale, acela de a candida pentru președinția României. Cel puțin așa susține unul dintre parlamentarii ALDE, formațiune politică aflată sub conducerea sa.

Ce spune Daniel Zamfir despre candidatura lui Tăriceanu la prezidențiale

Este vorba despre Daniel Zamfir, acesta declarând într-un interviu acordat recent că Tăriceanu însuși i-ar fi transmis că nu renunță la candidatura pentru alegerile prezidențiale din iarna acestui an, singura incertitudine în momentul de față fiind legată de existența unui candidat comun al coaliției pe care ALDE o are cu PSD.

Chiar singura soluție viabilă la momentul acesta de alternativă la Iohannis. Eu nu cred că rezultatul la europarlamentare ne arată că orice variantă nu poate fi luată în calcul. Din punctul meu de vedere, chiar rămâne o alternativă, cea mai bună alternativă la Iohannis. Eu cred că Tăriceanu va trebui să candideze la președinție și sunt convins că o va face. Nu a renunțat nicio secundă la candidatură, am convingerea că va candida” , a declarat senatorul ALDE.

Daniel Zamfir, alături de Călin Popescu Tăriceanu. Sursa foto:digi24
Daniel Zamfir, alături de Călin Popescu Tăriceanu. Sursa foto:digi24

Eșecul de la europarlamentare nu îl împiedică pe Tăriceanu să candideze

Totodată, Daniel Zamfir, a mai spus că, în urma discțiilor purtate cu Călin Popescu Tăriceanu, acesta pare mai hotărât ca niciodată să intre în cursa pentru Cotroceni, în ciuda declarației de după alegerile europarlamentare, care „nu a fost o declarație de renunțare”.

„Acesta nu e decât un motiv de a confirma sprijinul filialelor, atunci când apar anumite îndoieli legat de chestiunea asta. Ne-am lămurit în partid că nu a fost o renunțare. La nivel personal m-am lămurit cu Călin Popescu Tăriceanu că acea declarație de atunci nu a fost o declarație de renunțare, ci una făcută într-un anumit context. Toate rezoluțiile declanșate în partid vor să îi probeze sprijinul și dorința tuturor de a candida” , a mai declarat Zamfir, adăugând că vor avea loc discuții și cu PSD, după congresul din 29 iunie, în urma căruia social-democrații își vor alege noii lideri.

Discuția nu poate fi formalizată pentru că în cadrul rezoluției noi am propus discuții cu PSD, sigur după ce își fac și ei Congresul, pentru eventuala candidatură unică. El va candida oricum. Discuția e: candidează din partea unei alianțe comune sau nu. Numai un candidat din afară poate să țină sub capac PSD, la ce certuri sunt în PSD”.