News

Anunț de ultimă oră pentru elevi. Când au loc evaluările pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a

09.03.2021 | 11:29
Anunt de ultima ora pentru elevi Cand au loc evaluarile pentru clasele a IIa a IVa si a VIa
ADVERTISEMENT

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a dat asigurări că în zilele următoare va fi emis ordinul privind datele și condițiile de organizare a evaluărilor pentru clasele a II-a, a IV-a și a VI-a.

Potrivit spuselor sale, acestea vor avea loc, „cel mai probabil”, în luna aprilie, cu prezența fizică a elevilor în săli, inclusiv în localitățile a căror rată de infectare depășește pragul de trei la mia de locuitori.

ADVERTISEMENT

În baza aceluiaşi document vor fi permise simulările examenelor naţionale, începând cu 22 martie şi 29 martie, pentru clasele a VIII-a, respectiv a XII-a, precum și prezenţa elevilor, indiferent de scenariu şi de şcoală, la orele de recuperare a materiei pierdute.

Sorin Cîmpeanu, anunț important pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a

Evaluările de la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a întotdeauna au fost organizate în lunile aprilie-mai. Întreg Ministerul Educației consideră foarte importante aceste evaluări.

ADVERTISEMENT

Ele vor fi organizate cel mai probabil în aprilie pe baza unui ordin de ministru care va fi promovat dacă nu în această săptămână, atunci la începutul săptămânii viitoare și prin care vom fixa și datele și condițiile.

Unde suntem din punct de vedere al competențelor la clasele a II-a, a IV-a și a VI-a după aproape un an de predare online? Asta vrem să aflăm.

ADVERTISEMENT

E stupid să încerci să recuperezi tot în online, dacă nu au avut acces la internet sau la echipamente, să recuperezi tot în online ceea ce ai pierdut în online”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi 24.

În ceea ce privește dificultatea examenelor pe care elevii le vor susține în 2021, ministrul Educației a dat asigurări că „nu se coboară ștacheta”, scopul fiind acela de a adapta tematica la specificul acestui an.

ADVERTISEMENT

Nu se coboară gradul de dificultate, însă se triază materia, pentru că dacă nu am face acest lucru ar însemna că am negat ceea ce s-a întâmplat, ceea ce vedem cu toții.

Acest an școlar nu a fost normal. Predarea online, în orice situație, în orice stat generează pierderi. Nu este normal ca elevii să deconteze aceste pierderi, pentru că noi nu am fost pregătiți – avem și noi circumstanțe atenuante – să asigurăm o predare așa cum se cuvine elevilor. O spun cu toată răspunderea”, a mai spus Cîmpeanu.

ADVERTISEMENT