News

Anunț devastator al OMS. Când se va termina, de fapt, pandemia

02.03.2021 | 15:35
Anunt devastator al OMS Cand se va termina de fapt pandemia
ADVERTISEMENT

Anunț îngrijorător făcut de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) cu privire la pandemia de coronavirus.

Directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS consideră că este puţin probabil ca pandemia de COVID-19 să se încheie anul acesta, relatează dpa, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

“Cred că va fi foarte prematur şi nerealist să credem că vom termina cu acest virus până la sfârşitul anului”, a declarat Michael Ryan, membru al Organizației Mondiale a Sănătății, în cadrul unei conferinţe de presă.

OMS: Pandemia nu se va termina anul acesta

Totuși, directorul programului pentru urgenţe sanitare al Organizației Mondiale a Sănătății afirmă că există lucruri esențiale care pot fi rezolvate anul acesta.

ADVERTISEMENT

“Ceea ce putem termina, dacă suntem deştepţi, sunt spitalizările şi decesele şi tragedia asociate acestei pandemii”, a precizat Michael Ryan.

Momentan, OMS continuă la foc automat să promoveze campania de vaccinare. Situaţia privind administrarea dozelor de vaccin s-a îmbunătăţit faţă de acum 10 săptămâni, a spus Ryan.

“Dacă vaccinurile încep să aibă impact nu numai asupra deceselor şi spitalizărilor, ci vor avea un impact semnificativ asupra dinamicii transmisiei şi riscului transmisiei, atunci cred că ne vom îndrepta rapid spre controlul acestei pandemii”, a afirmat oficialul OMS.

ADVERTISEMENT

România se apropie de 1 milion de persoane vaccinate

Până la data de 1 martie, numărul total al românilor vaccinați împotriva COVID-19 se apropie de 950.000, potrivit datelor Comitetului național pentru vaccinare. În ultimele 24 de ore au fost administrate 32.149 doze de vaccin, dintre care 22.934 Pfizer şi 9.215 AstraZeneca, potrivit datelor puse la dispoziţie de INSP.

„Aş vrea să fac o precizare legată de această scădere din ultimele zile a numărului de persoane vaccinate la nivel naţional, a fost o scădere practic cauzată de numărul limitat de doze din luna februarie în sensul în care pe baza calendarului de livrare am blocat locurile la programare după 11 februarie şi am deschis noi locuri din 1 martie. De mâine vor fi cel puţin 30 de mii de persoane vaccinate în fiecare zi, vom avea zile în care vom depăşi 40.000 de persoane vaccinate”, a explicat Valeriu Gheorghiţă.

ADVERTISEMENT