ADVERTISEMENT
News

Anunț important al Pfizer. Un medicament pentru tratarea Covid-19 ar putea fi disponibil în 2021

Autor: Adrian Baciu | 28.04.2021 | 07:56
Anunț important al Pfizer. Un medicament pentru tratarea Covid-19 ar putea fi disponibil în 2021
Anunț important al Pfizer. Un medicament pentru tratarea Covid-19 ar putea fi disponibil în 2021. Sursa foto: colaj Fanatik

Compania Pfizer, care în colaborare cu BioNTech a lansat pe piață primul vaccin anti-Covid-19 aprobat în UE, anunță că a dezvoltat și un medicament experimental pentru tratarea bolii de la primele simptome.

ADVERTISEMENT

Acesta ar putea fi disponibil la sfârșitul lui 2021, a declarat marţi directorul general al grupului farmaceutic american, Albert Bourla.

Medicamentul face parte dintr-o clasă de medicamente numite inhibitori de protează şi acţionează prin inhibarea unei enzime pe care virusul trebuie să o multiplice în celulele umane.

Anunț important al Pfizer! Un medicament pentru tratarea Covid-19 ar putea fi disponibil în 2021

După sutele de milioane de doze de vaccin livrate deja în întreaga lume în colaborare cu BioNTech, compania americană Pfizer lucrează intens ca, până la finalul acestui an, să lanseze și un medicament pentru tratarea Covid-19 din fazele incipiente.

ADVERTISEMENT

Albert Bourla, CEO-ul companiei de peste ocean, a dezvăluit că un medicament experimental al Pfizer pentru tratarea Covid-19 de la primele simptome ale bolii ar putea fi disponibil la sfârşitul acestui an, transmite CNBC.

Studiul clinic al acestui medicament a debutat în martie. Dacă cercetările merg bine şi Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) îl va aproba, produsul ar putea fi distribuit în Statele Unite ale Americii până la sfârşitul anului, a declarat Bourla la emisiunea ”Squawk Box” de la CNBC.

Noul medicament, administrat în afara spitalelor

Dacă va fi aprobat, noul medicament anti-Covid ar putea juca un rol crucial în eliminarea aglomerării din spitale, dat fiind faptul că acesta se poate administra și la domiciliu, pe cale orală.

ADVERTISEMENT

Oamenii de știință din SUA speră că medicamentul va împiedica evoluţia bolii şi va preveni internarea în spital cu forme mai grave.

În paralel cu acest medicament, Pfizer anunță că testează și vaccinul său la copii cu vârste cuprinse între 6 luni şi 11 ani. La începutul acestei luni, compania a cerut FDA să îi extindă autorizaţia de vaccinare la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani, după ce s-a constatat într-un studiu clinic că vaccinul are o eficacitate de 100%.

ADVERTISEMENT

Albert Bourla a mai anunțat, marţi, că este ”foarte optimist” că FDA va aproba utilizarea vaccinului la adolescenți.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!