News

Anunț important de la ANAF. De la ce sumă vor fi blocate conturile românilor cu datorii

05.08.2019 | 16:55
Anunt important de la ANAF De la ce suma vor fi blocate conturile romanilor cu datorii

ANAF a făcut un anunț extrem de important pentru toți românii care au datorii la stat. Fiscul nu va mai putea pune popriri pentru sume de 100 de lei. S-a stabilit un nou prag de la care vor putea fi recuperați banii, evident, respectând cadrul legal și cu înștiințarea contribuabilului.

ANAF schimbă plafonul datoriilor pentru care se pun popriri pe viitor

ANAF modifică plafonul datoriilor pentru care se pot pune popriri. Pentru persoanele fizice, conform informațiilor Digi 24, sumele cresc de la 100 la 2.000 de lei. Plafoanele se vor modifica și pentru persoanele juridice (firme), conform celui mai nou proiect pus în dezbatere publică de astăzi.

anaf popriri
Proiectul ANAF a fost pus în dezbatere publică. Sursa foto: ziarulromânesc.at

Plafonul pentru firmele mici: 10.000 de lei față de cinci sute de lei cât e în prezent

Plafonul pentru firmele mici sub care nu se mai pun popriri, conform acestui act normativ care nu este încă valabil, este de 10.000 de lei față de 500 de lei cât este în prezent. Numărul persoanelor juridice care se încadrează în noul plafon este de aproape 200.000. Măsura nu va afecta disponibilitățile bănești pentru creanțele nesemnificative pe care românii le datorează statului, indiferent despre ce datorii este vorba.

„În situația în care debitorul notifică organul fiscal central competent cu privire la intenția de a intra în procedura de mediere, nu se continuă măsurile de executare silită și, implicit, nu se emit adrese de înfiinţare a popririi asupra disponibilităţilor băneşti şi adrese de înştiinţare privind înfiinţarea popririi, decât după parcurgerea procedurii medierii”, se arată în intenția celor de la ANAF, scrie digi24.ro.

 

Tags: