News

Anunţ important de la ANAF pentru toţi românii! Cum vor putea fi achitate obligaţiile fiscale

12.06.2020 | 19:51
Anunt important de la ANAF pentru toti romanii Cum vor putea fi achitate obligatiile fiscale
ADVERTISEMENT

ANAF a anunțat că persoanele înregistrate în Spaţiul Privat Virtual (SPV) pot face plata obligațiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar.

ANAF îi anunță pe români că vor putea plăti on-line obligațiile fiscale

Toate persoanele înregistrate în acest sistem vor putea face plata obligațiilor fiscale la buget, direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghișeul.ro.

ADVERTISEMENT

Această soluție va permite achitarea a peste 30 de impozite și contribuții cu ajutorul cardului, a anunțat vineri Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF).

„Această facilitate este operaţională din 11 iunie 2020, primele plăţi fiind deja efectuate de contribuabili. Plata a fost introdusă pentru toate tipurile de creanţe fiscale care se pot plăti cu cardul prin Sistemul Naţional Electronic de Plăţi, iar instrucţiunile pentru utilizarea acestui serviciu sunt disponibile pe site-ul instituţiei, la următorul link https://static.anaf.ro/static/10/SPV/Instructiuni_plata_prin_SPV.pdf.”, au transmis cei de la ANAF printr-un comunicat de presă, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

În Spațiul Privat Virtual, la accesarea serviciului „Plata obligațiilor fiscale” se va afișa pagina de pornire, după care utilizatorul trebuie să aleagă CNP-ul pentru care dorește să facă plata.

În cazul persoanelor care se vor autentifica în SPV cu NPOTP (nume, parolă și OTP), în lista va fi disponibil doar CNP-ul titularului de cont, conform ANAF.

ADVERTISEMENT

„La apăsarea butonului ‘Plăteşte’, utilizatorul este direcţionat către serviciul de plata online al platformei ghişeul.ro, unde se bifează căsuţa ‘Aprob plata şi sunt de acord cu termenii şi condiţiile de utilizare’ şi butonul ‘Plăteşte’. Din această pagină nu mai există posibilitatea întoarcerii la serviciul disponibil în SPV“, au precizat reprezentanții ANAF.

Conform ANAF, utilizatorii ar avea nevoie de doar câteva minute pentru a efectua în deplină siguranță o plată on-line cu cardul.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că noul sistem ar trebui să permită plata a peste 30 de impozite, cozile de la ANAF ar trebui să dispară în viitorul apropiat, în măsura în care oamenii vor îmbrățișa acest sistem nou de plată.

ADVERTISEMENT
Tags: