News

Anunț important de la Banca Transilvania: “26 iunie 2024 este data plății”

Banca Transilvania transmite un anunț important pentru acești clienți. Ce trebuie să facă la data de 26 iunie, potrivit hotărârii AGOA
21.06.2024 | 22:14
Anunt important de la Banca Transilvania 26 iunie 2024 este data platii
Anunț important de la Banca Transilvania. Foto bancatransilvania.ro
ADVERTISEMENT

Banca Transilvania transmite un anunț important care are legătură cu o hotărâre a Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor din luna aprilie a acestui an.  Instituția bancară informează acționarii că plata dividendelor oferite în baza hotărârii AGOA, de la data de 25 aprilie, este de 26 iunie 2024.

Ce se întâmplă cu plata dividendelor, anunț de la Banca Transilvania

În ceea ce privește valoarea brută a dividendului pe acţiune aflăm că aceasta este de 1,2521000331 lei. Plățile dividendelor prin virament bancar ori în numerar nu vor fi comisionate de bancă, se arată pe site-ul BT.

ADVERTISEMENT

Potrivit instituției financiare, dacă acționarul este reprezentat de un Participant, dividendele vor intra automat în contul Participanților. În cazul în care a fost comunicat un cont de plată, atunci dividendele vor fi livrate în respectivul cont.

Pe de altă parte, dacă acționarul nu este reprezentat de un Participant sau nu deține acțiuni înregistrate în Secțiunea 1, dar are un cont BT, plata se va face în acest cont. În caz contrar, dividendele vor fi oferite în numerar la orice ghișeu al Băncii Transilvania.

ADVERTISEMENT

„În cazul acţionarilor persoane fizice şi persoane juridice titulari de cont bancar plata dividendelor în cazul acţionarilor persoane fizice sau juridice care sunt titulari de cont BT sau îşi deschid cont curent la Banca Transilvania S.A. până la data de 21 iunie 2024 se va realiza prin virament bancar în conturile curente deschise la BT.

Acţionarii nu trebuie să notifice instituţia de credit privind existenţa/deschiderea contului curent. În celelalte cazuri, plata dividendelor se va realiza prin plăţi în numerar la ghişeele Băncii Transilvania S.A.”, transmite BT.

ADVERTISEMENT

În ce situații nu se va efectua plata

Concret, atât în cazul persoanelor fizice, cât și juridice, dacă acționarii nu sunt reprezentați de un Participant ori nu au un cont deschis la BT, plata dividendelor se va face în numerar. Aceștia sunt așteptați la ghișeele Băncii Transilvania.

Plata nu se va face în cazul acționarilor al căror CNP sau CUI, în funcție de caz, nu corespunde celui înscris în Registrul Acționarilor. Ei vor fi trimiși către Depozitul Central. Același lucru se va întâmpla și în cazul moștenitorilor acționarilor care nu sunt reprezentanți de către un Participant.

ADVERTISEMENT

În cazul altor situații excepționale, acționarii sunt rugați să ia legătura cu reprezentanții Băncii Transilvania – Departamentul Acționariat, la adresa actionariat@btrl.ro. Informații suplimentare privind modalitatea BT de distribuire a dividendelor pot fi obținute accesând site www.bancatransilvania.ro, la Secţiunea AGA 2024.

ADVERTISEMENT