News

Anunț important despre elevii care au ratat Evaluarea Naţională din cauza temperaturii crescute. Candidații mai au o șansă

21.06.2020 | 15:27
Anunt important despre elevii care au ratat Evaluarea Nationala din cauza temperaturii crescute Candidatii mai au o sansa
ADVERTISEMENT

Monica Anisie, ministrul Educației, a făcut un anunț important despre elevii care au ratat o probă de la Evaluarea Naţională din cauza temperaturii crescute, declarând că aceștia vor da proba pe 29 iunie.

Ministrul Educației a vorbit, duminică, la Antena 3, despre examenele pe care urmează să le susțină elevii începând de luni, 22 iunie.

ADVERTISEMENT

Astfel, școlarii care au terminat clasa a XII-a vor începe probele la Bacalaureat, în timp ce elevii care au ratat examenul de la Evaluarea Naţională din cauza temperaturii crescute vor susține proba la care nu au avut acces pe data de 29 iunie.

Elevii care nu au dat Evaluarea Națională 2020 din cauza temperaturii crescute mai au o șansă

Anisie a anunţat astfel că aceștia nu şi-au pierdut şansa de a merge mai departe cu examenul şi a precizat care este calendarul testelor pentru Evaluarea Națională, dar și pentru Bacalaureat 2020.

ADVERTISEMENT

“Elevii care nu au dat examenul, sunt patru cazuri la nivel naţional, nu au ratat examenul, pentru că Ministerul Educaţiei a organizat o sesiune specială. Începând cu 29 iunie, ei sunt aşteptaţi la proba de Limba şi literatura română.

Apoi, pe 30 iunie, va fi proba de matematică. Pe 1 iulie, Limba şi literatura maternă, iar pe 2 iulie, vor fi afişate primele rezultate”, a declarat ministrul Educaţiei, Monica Anisie, la Antena 3.

ADVERTISEMENT

Referitor la rezultatele codificate, prin care elevii primesc un cod unic pentru a-și vedea notele, Monica Anisie spune că aceasta este prima dată când se organizează astfel de probe anonimizate, iar părinţii pot depune contestaţii şi online, la fel ca la Evaluarea Națională 2020.

Pe 22 iunie începe și examenul de Bacalaureat 2020

Ministrul Educației s-a adresat, duminică, și celor 155.500 de candidați la examenul de Bacalaureat 2020.

ADVERTISEMENT

Probele încep luni cu examenul scris la Limba și literatura română, după care marţi va avea loc proba la Limba și literatura maternă, urmând ca miercuri să fie susținută proba obligatorie a profilului.

Examenul de Bacalaureat 2020 se încheie joi, atunci când elevii vor avea ultima probă din sesiunea iunie-iulie, cea la alegere a profilului și a specializării.

“Le urez succes, pentru că ştiu că au emoţii”, a mai declarat ministrul Educației, care le-a reamintit candidaților că trebuie să se prezinte la examen la ora 8:30.

Anisie a precizat că probele scrise încep în zilele amintite mai sus la ora 9.00, iar accesul elevilor în săli va fi permis până la ora 8.30, aplicându-se aceleași măsuri de protecție ca la Evaluarea Națională.

ADVERTISEMENT