News

Anunț important despre factura la energie electrică. Ce se va întâmpla în următoarele săptămâni

Reprezentanții Hidroelectrica au transmis recent un anunț foarte important pentru clienții care așteaptă factura la energie electrică în următoarele săptămâni.
29.10.2022 | 18:33
Anunt important despre factura la energie electrica Ce se va intampla in urmatoarele saptamani
În următoarele săptămâni, clienții Hidroelectrica nu vor mai primi factura la energie electrică. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Conform informării, clienții Hidroelectrica nu vor mai primi factura la energie electrică între 27 octombrie și 10 noiembrie. De asemenea, în același interval nu vor fi încheiate contracte noi pentru furnizarea de energie electrică.

Factura la energie electrică va fi livrată mai târziu

La această situație s-a ajuns pentru că Hidroelectrica – principala companie în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național din România – a planificat anumite lucrări.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre îmbunătățirea sistemelor informatice. ”Vă informăm că în perioada următoare SPEEH Hidroelectrica va desfășura ample operațiuni de implementare a unor noi softuri și de migrare a bazelor de date, care vor întrerupe temporar procesul de facturare, înregistrarea solicitărilor și reclamațiilor, precum și răspunsurile la cererile care se află în curs de procesare.

Intervalul de derulare a acestor procese va fi 27.10.2022-10.11.2022”, se arată în documentul primit de clienții Hidroelectrica. Consumatorii au fost informați că activitatea de relaționare cu publicul se va desfășura la fel ca în prezent.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că programului afișat pe site-ul companiei nu va fi modificat. Totuși, dosarele depuse în următoarele două săptămâni pentru contractarea serviciului de furnizare a energiei electrice vor fi procesate de abia de la 10 noiembrie.

Interes din ce în ce mai mare pentru Hidroelectrica

Potrivit spotmedia.ro, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a declarat că societatea a primit foarte multe cereri noi pentru contractele de furnizare a energiei electrice.

ADVERTISEMENT

În comparație cu anul trecut, în 2022 s-a ajuns la un număr triplu de clienţi (300.000). Astfel a fost realizată o presiune foarte mare pe infrastructura software.

Altfel, amintim că preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a declarat în urmă cu 10 zile că a depus în Parlament o propunere pentru completarea Legii 121/2014.

ADVERTISEMENT

Mai simplu spus, acesta își dorește ca facturile pentru energie să fie simplificate pentru a fi parcurse ușor şi înţelese rapid de consumatori. Cel care conduce ANPC a subliniat că își dorește ca la un moment dat să existe și o reevaluare a contractelor de furnizare a energiei.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros...
Cel mai nou cuplu din tenis! Jannik Sinner a confirmat la Roland Garros relația cu jucătoarea din circuitul WTA
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat...
Șumudică, o concediere inspirată: dovada că turcii au procedat bine când i-au arătat ușa
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
"E vie? E vie?" Momentul în care jandarmii o găsesc pe Raisa moartă, în râpă. Copila avea urme de violenţă pe corp
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a...
Momentul în care Leonard Doroftei i-a redus la tăcere pe canadieni. Ce a fost pus să facă după ce a luat-o de la zero
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
IMPOZITE mai mari pentru pensie. Seniorii care vor primi BANI mai puțini
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Zi liberă pentru elevi și profesori! Ce se sărbătorește pe 5 iunie 2024
Inna, fanul luxului pe patru roti. Cum a ajuns artista pe lista neagră...
Inna, fanul luxului pe patru roti. Cum a ajuns artista pe lista neagră de la Ferrari
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024....
Câți bani cere Irina Loghin la o nuntă sau un botez în 2024. Nu e calică deloc. E la îndemâna oricui să o cheme să-i cânte
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic...
VIDEO. Familie din Timișoara, terorizată de vecinii cu care împarte aceeași casă. Dominic Fritz: „În 2024, încă sunt timișoreni agresați și hărțuiți fără ca statul român să-i protejeze”
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela...
Motivul care a dus la separarea pe bani grei a „Reginei Întunericului”, Gabriela Lucuțar: „Un divorț nu e o înmormântare”