News

Anunț important despre factura la energie electrică. Ce se va întâmpla în următoarele săptămâni

Reprezentanții Hidroelectrica au transmis recent un anunț foarte important pentru clienții care așteaptă factura la energie electrică în următoarele săptămâni.
29.10.2022 | 18:33
Anunt important despre factura la energie electrica Ce se va intampla in urmatoarele saptamani
În următoarele săptămâni, clienții Hidroelectrica nu vor mai primi factura la energie electrică. Foto: canva.com – colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Conform informării, clienții Hidroelectrica nu vor mai primi factura la energie electrică între 27 octombrie și 10 noiembrie. De asemenea, în același interval nu vor fi încheiate contracte noi pentru furnizarea de energie electrică.

Factura la energie electrică va fi livrată mai târziu

La această situație s-a ajuns pentru că Hidroelectrica – principala companie în producția de energie electrică și principalul furnizor de servicii tehnologice necesare în Sistemul Energetic Național din România – a planificat anumite lucrări.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre îmbunătățirea sistemelor informatice. ”Vă informăm că în perioada următoare SPEEH Hidroelectrica va desfășura ample operațiuni de implementare a unor noi softuri și de migrare a bazelor de date, care vor întrerupe temporar procesul de facturare, înregistrarea solicitărilor și reclamațiilor, precum și răspunsurile la cererile care se află în curs de procesare.

Intervalul de derulare a acestor procese va fi 27.10.2022-10.11.2022”, se arată în documentul primit de clienții Hidroelectrica. Consumatorii au fost informați că activitatea de relaționare cu publicul se va desfășura la fel ca în prezent.

ADVERTISEMENT

Asta înseamnă că programului afișat pe site-ul companiei nu va fi modificat. Totuși, dosarele depuse în următoarele două săptămâni pentru contractarea serviciului de furnizare a energiei electrice vor fi procesate de abia de la 10 noiembrie.

Interes din ce în ce mai mare pentru Hidroelectrica

Potrivit spotmedia.ro, preşedintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, a declarat că societatea a primit foarte multe cereri noi pentru contractele de furnizare a energiei electrice.

ADVERTISEMENT

În comparație cu anul trecut, în 2022 s-a ajuns la un număr triplu de clienţi (300.000). Astfel a fost realizată o presiune foarte mare pe infrastructura software.

Altfel, amintim că preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a declarat în urmă cu 10 zile că a depus în Parlament o propunere pentru completarea Legii 121/2014.

ADVERTISEMENT

Mai simplu spus, acesta își dorește ca facturile pentru energie să fie simplificate pentru a fi parcurse ușor şi înţelese rapid de consumatori. Cel care conduce ANPC a subliniat că își dorește ca la un moment dat să existe și o reevaluare a contractelor de furnizare a energiei.

ADVERTISEMENT
Tags: