Anunț important făcut de unul din cei mari producători de vaccinuri din lume. Când ar putea exista doze anti-Covid pentru toată planeta

Robert Cristea   
în HotNews
14/09/2020, 16:30
Anunț important făcut de unul din cei mari producători de vaccinuri din lume. Când ar putea exista doze anti-Covid pentru toată planeta
Anunț important făcut de unul din cei mari producători de vaccinuri din lume. Când ar putea exista doze anti-Covid pentru toată planeta. Foto: Hepta.ro

Unul dintre cei mai mari producători de vaccinuri din lume a anunțat când ar putea exista doze anti-Covid pentru fiecare om de pe planetă.

Institutul Serum din India ar urma să producă și un vaccin împotriva noului coronavirus. Directorul companiei, Adar Poonawalla, a declarat că firmele farmaceutice nu au cum să crească capacitatea de producție și vor trece câțiva ani până când va fi posibil un vaccin pentru toată lumea.

„Va dura patru până la cinci ani până când toată lumea va primi vaccinul pe această planetă”, a spus Poonawalla. Iar dacă e nevoie să fie făcut de două ori (ca în cazul rujeolei), atunci vor fi necesare 15 miliarde de doze de vaccin anti-Covid. Acest lucru nu va fi posibil până în 2024 susține directorul companiei Serum.

Vaccinul anti-Covid va fi disponibil pentru toată planeta abia în 2024

Această informație, venită din India, contrazice afirmațiile făcute de politicienii care promiteau un vaccin, disponibil pentru orice cetățean, în câteva luni.

Marile puteri au făcut deja comenzi uriașe. Astfel, există riscul ca țările slab dezvoltate să nu aiba prea curând acces la un vaccin împotriva noului coronavirus.

Compania condusă de Adar Poonawalla produce cele mai multe vaccinuri din lume. În medie, compania din India crează 1,5 miliarde de doze care sunt utilizate în peste 170 de țări. Serum crează vaccinuri împotriva mai multor boli infecțioase precum poliomielita, rujeola sau gripa.

China a afirmat recent că nu are de gând să vaccineze pe toată lumea pentru Covid-19. Vor avea prioritate angajații din sistemul medical și oamenii cu risc mare de dedes.

”De la primul val de Covid apărut în Wuhan, China a supraviețuit de mai multe ori impactului produs de acest virsus”, a declarat Gao Fu, director la Centrul pentru Controlul și Prevenția bolilor, din China.

”Vor urma vremuri tot mai grele. În octombrie, în noiembrie vom vedea o mortalitate mai ridicată. Suntem într-un moment unde țările nu doresc să audă acest tip de vești negative despre pandemie, iar eu înțeleg asta”, a afirmat Hans Kluge, directorul pentru Europa al OMS.

Închide ×