News

Anunț important în UE. Angela Merkel dezvăluie când va fi introdus certificatul de vaccinare

25.02.2021 | 23:59
Anunt important in UE Angela Merkel dezvaluie cand va fi introdus certificatul de vaccinare
ADVERTISEMENT

Când va fi introdus certificatul de vaccinare anti-Covid-19 în Uniunea Europeană (UE)? Iată o întrebare la care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a oferit un răspuns.

Unul dintre cei mai importanți lideri europeni, Merkel a declarat, joi seara, după summit-ul virtual a liderilor UE, că s-a căzut la o înțelegere în privința certificatelor de vaccinare, a scrie Reuters.

ADVERTISEMENT

Se pare că toți liderii de pe continent sunt de părere că un astfel de document ar fi util în contextul crizei sanitare actuale.

Când va fi introdus certificatul de vaccinare în Europa. Anunțul făcut de Angela Merkel

După ultimul summit virtual al liderilor UE, s-a convenit că certificatele digitale de vaccinare care permite oamenilor să călătorească în Europa, în ciuda pandemiei de coronaviurs, ar putea fi disponibile înaintea verii, potrivit cancelarului german Angela Merkel.

ADVERTISEMENT

”Toată lumea a fost de acord că avem nevoie de un certificat digital de vaccinare. Probabil vor fi disponibile înaintea verii”, a anunțat Merkel, potrivit sursei citate. Aceasta a mai precizat că executivul european va avea nevoie de aproape trei luni să creeze baza tehnică pentru astfel de documente.

În această săptămână, liderii UE au discutat despre necesitatea realizării pașapoarelor de vaccinare pentru cetățenii statelor membre, care să permită circulația liberă pentru persoanele care s-au imunizat.

ADVERTISEMENT

Cu câteva ore înaintea summit-ului, cancelarul austriac Sebastian Kurz avertiza că în cazul în care la nivelul UE nu se ajunge la o înțelegere în privința pașapoartelor de vaccinare, Austria și alte state le vor impune separat.

Austria, Grecia, Italia, Spania și Bulgaria au pledat intens pentru ideea unui pașaport de vaccinare, mai ales pentru a sprijini sectorul de turism.

ADVERTISEMENT

Austria și Grecia, principalii susținători au certificatului de vaccinare

”Pledez pentru introducerea unui pașaport verde în Europa, așa cum există deja în Israel. Toată lumea să redobândească astfel libertățile pe care le îndrăgim atât de mult”, a declarat cancelarul austriac Sebastian Kurz.

De altfel, Kurz a anunțat că va aduce propunerea sa în centrul atenției la summitul european. Pe ordinea de zi a reuniunii virtuale s-a aflat campania de vaccinare și combaterea formelor mutante ale virusului.

Și Grecia pune presiune asupra Uniunii Europene pentru adoptarea pașapoartelor de imunizare. Ministrul grec pentru Turism le-a cerut liderilor UE să ”se miște mai repede” în direcția îmbrățișării certificatelor de vaccinare care ar putea permite reluarea călătoriilor în masă.

ADVERTISEMENT