News

Anunț important pentru 3 milioane de clienți Enel din România. Ce companie ia locul furnizorului italian

Cei 3 milioane de clienți Enel din România primesc noi vești. Producătorul și furnizorul italian de energie se pregătește să cedeze locul pe piața autohtonă unei alte companii.
15.12.2022 | 07:58
Anunt important pentru 3 milioane de clienti Enel din Romania Ce companie ia locul furnizorului italian
Grecii de la Public Power Corp, aproape de a intra pe piața energiei din România. Acord semnat cu Enel. Sursa foto: hepta.ro / Wikipedia / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Procesul prin care italienii de la Enel se retrag de pe piața energiei electrice din România intră într-o nouă etapă. O mare companie elenă a făcut primii pași pentru intrarea în acest sector românesc.

Grecii de la Public Power Corp, aproape de a intra pe piața energiei din România. Acord semnat cu Enel

Încă din luna octombrie, grupul italian Enel anunța, oficial, planul de a pleca din România. Cei circa 3 milioane de clienți din țară s-au întrebat ce se va întâmpla cu facturile lor după ce planul Enel va fi materializat.

ADVERTISEMENT

Iată că vin noi vești din această direcție. Potrivit Reuters, Public Power Corp (PPC), cea mai mare companie de energie electrică din Grecia, a semnat deja un acord de exclusivitate cu cei de la Enel. În cărți este posibila achiziţie a activelor italienilor din România.

În viitoarea etapă, în care vor avea loc discuțiile exclusive, care se vor derula până la sfârșitul lunii ianuarie a anului viitor, PPC va efectua un audit financiar al activelor.

ADVERTISEMENT

Ulterior, după ce ce auditul va fi finalizat, conducerea celor de la PPC va decide dacă va depune o ofertă către Enel.

Recent, cei de la PPC au analizat serios efectuarea unor posibile achiziţii în România şi Bulgaria, ca parte a eforturilor companiei de extindere în străinătate.

ADVERTISEMENT

PPC ar urma să ofere 1,3 miliarde de euro pe active ale Enel din România, potrivit informaţiilor apărute în presa internaţională în această toamnă.

Enel România, o subsidiară a grupului italian Enel, este evaluată la aproximativ 1,8 miliarde de euro, potrivit Romania-Insider. Compania este unul dintre cei mai mari investitori privați din sectorul energetic la nivel național, fiind atât producător, cât și transportator de energie.

ADVERTISEMENT

PPC, principala companie de energie electrică din Grecia, cu 6 milioane de clienți

Fondată în 1950, PPC este principala companie de energie electrică din Grecia. Aceasta are aproximativ 6 milioane de clienți în statul elen.

Compania operează în peste 30 de țări din întreaga lume. Grupul și-a anunțat intenția de a intra pe piața românească în urmă cu un an. Statul grec deține un pachet minoritar de acțiuni de 34% la PPC.

ADVERTISEMENT