Life

Anunț important pentru clienții Banca Transilvania, BCR, BRD, ING, CEC Bank sau Raiffeissen. Mulți și-ar putea muta economiile în perioada următoare

Amenințarea pe care încep să o simtă toate băncile din România. Ce pot face românii, de acum încolo, pentru a se bucura de o dobândă neimpozabilă mult mai mare.
28.06.2024 | 21:30
Anunt important pentru clientii Banca Transilvania BCR BRD ING CEC Bank sau Raiffeissen Multi siar putea muta economiile in perioada urmatoare
Amenințarea pe care încep să o simtă toate băncile din România. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Cele mai mari bănci din România se simt amenințate. Concurența acerbă vine din partea unui minister, dispus să acorde dobânzi mult mai mari decât cele ale instituțiilor financiare. Iată despre ce este vorba.

Investiția sigură care le garantează românilor mai mulți bani

Românii au reale motive de bucurie, căci, de acum încolo, au la dispoziție o nouă metodă sigură care le generează un venit pasiv. Nu același lucru îl pot spune și băncile, care se simt deja în pericol.

ADVERTISEMENT

Cel care le ”amenință” este Ministerul de Finanțe care a venit cu vești bune pentru români. Începând cu data de 1 iunie 2024, oricine își dorește poate intra în posesia titlurilor de stat Tezaur.

Aceste titluri pot fi achiziționate online, în perioada 10 iunie – 4 iulie și sunt disponibile exclusiv persoanelor fizice care sunt înregistrate în Spațiul Privat Virtual. Dobânzile acestor titluri de stat nu se impozitează și sunt cu mult mai mari decât cele oferite de bănci.

ADVERTISEMENT

Deși unii românii nu sunt familiarizați cu acest termen de ”titluri de stat Tezaur”, ei bine, specialiștii susțin că este o metodă sigură care generează un venit pasiv. Dobânzile lor sunt cuprinse între 6% și 6.85%, acestea fluctuând în funcție de perioada de maturitate a titlurilor.

Titlurile de stat Tezaur ”amenință” băncile cu dobânzi de 6%

Titlurile de stat Tezaur au maturități de 1 și de 3 ani. Cei care au de gând să le acceseze, trebuie să știe că investiția este mult mai rentabilă decât orice alt depozit la bancă.

ADVERTISEMENT

În unele cazuri, de exemplu, într-un singur an, se pot obține 600 de lei doar din dobânda oferită de titlurile de stat Tezaur. În cazul în care se optează pentru titluri cu o maturitate mai mare, de exemplu, de 3 ani, dobânda finală va fi și ea mai mare.

Pentru a intrat în posesia titlurilor de stat Tezaur, românii trebuie să respecte anumite condiții. Prima și poate cea mai importantă este cea legată de vârstă. Pentru a cumpăra titlurile oferite de Ministerul de Finanțe, persoanele eligibile sunt cele care au peste 18 ani.

ADVERTISEMENT

În al doilea rând, titlurile de stat pot fi cumpărate de cei care sunt înregistrați în Spațiul Virtual Privat. Aici, aceștia pot efectua o serie de operațiuni, de la deschiderea inițială de cont, până la virarea sumelor către un cont secundar.

Titlurile de stat se pot cumpăra în diverse perioade, în funcție de mediul din care provin cumpărătorii. Românii din mediul rural se adresează unităților poștale în vederea achiziționării lor, în perioada 10 iunie – 5 iulie. Cei din mediul urban vor face același lucru, dar în perioada 10 iunie – 4 iulie.

Ghidul privind achiziționarea titlurilor de stat Tezaur poate fi consultat AICI.

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
ALERTĂ la Guvern! E CRIZĂ de ENERGIE, MĂSURI DRASTICE pentru români
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Spotify, schimbare radicală. Cum vor primi utilizatorii funcțiile introduse
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”