ADVERTISEMENT
News

Anunţ important pentru elevi! Ce se întâmplă cu materia pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Autor: Adrian Baciu | 17.04.2020 | 11:38
Anunţ important pentru elevi! Ce se întâmplă cu materia pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională
Ce se întâmplă cu Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională după ce Klaus Iohannis a anunţat că şcolile rămân închise! Sursa foto: hepta.ro

Ministerul Educației a anunțat ce se întâmplă cu materia pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională. Astfel, conform unui ordin de ministru, se specifică exact care sunt noile programe.

ADVERTISEMENT

Anunţ important pentru elevi! Ce se întâmplă cu materia pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională

Ordinul ministrului Educației, Monica Anisie, care aprobă e noile programe pentru Evaluarea Națională pe care o vor susține absolvenții de clasa a VIII-a în anul școlar 2019-2020 și pentru probele scrise ale examenului de Bacalaureat 2020 a fost publicat, vineri, în Monitorul Oficial.

Oficialii din Ministerul Educației anunțau, încă de acum câteva zile, că noile programe pentru examenele naționale nu conțin materia din semestrul al II-lea.

ADVERTISEMENT

Ordinul de ministru cuprinde în anexe noile programe pentru:

Evaluarea Naţională dedicată absolvenţilor clasei a VIII-a în anul şcolar 2019-2020 la disciplinele limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii aparţinând minorităţilor naţionale, care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă) şi matematică.

Pentru Bacalaureat 2020 la disciplinele limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (pentru elevii de la toate filierele, profilurile şi specializările, care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale), matematică, istorie, fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie şi filosofie.

ADVERTISEMENT

“Prin elaborarea acestui ordin se asigură egalitatea de şanse pentru toţi elevii care vor absolvi învăţământul gimnazial, respectiv liceal, dar şi o evaluare obiectivă, la nivel naţional, a competenţelor specifice formate/dezvoltate, dar şi a conţinuturilor corespunzătoare parcurse de elevi pe parcursul învăţământului gimnazial/liceal, respectiv în clasa a VIII-a/a XII-a până la finalizarea semestrul I al anului şcolar 2019-2020”, declara pe 14 aprilie ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Anul școlar nu va fi înghețat

Tot la startul acestei săptămâni, Ministrul Educației a dat asigurări că anul școlar nu va fi înghețat. Despre materia pierdută în semestrul II al acestui an școlar Anisie a dat asigurări că aceasta urmează să fie recuperată în anul școlar următor, adică 2020 – 2021.

ADVERTISEMENT

”Sub nicio formă nu se pune problema înghețării anului școlar. Dacă ne uităm și la celelalte sisteme de educație din UE, vedem că nicăieri nu s-a luat o astfel de măsură.

Am spus foarte clar că până când nu vor fi în siguranță elevii, studenții și profesorii, nu e cazul să revenim la cursuri. În această perioadă trebuie să ne preocupe în mod special sănătatea tuturor”, a mai spus ministrul Educației.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!