News

Anunț important pentru elevii care dau Evaluarea Națională 2024. Ce trebuie să facă pe foaia de examen

Absolvenții clasei a VIII-a se pregătesc pentru Evaluarea Națională care va începe pe data de 25 iunie. Ce trebuie să facă pe foaia de examen.
15.06.2024 | 22:14
Anunt important pentru elevii care dau Evaluarea Nationala 2024 Ce trebuie sa faca pe foaia de examen
Anunț important pentru elevii care dau Evaluarea Națională 2024. Sursa Foto: Pixabay/ Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Evaluarea Națională 2024 bate la ușă, iar absolvenții clasei a VIII-a se pregătesc intens pentru primul examen important din viața lor.

Anunț important pentru elevii care dau Evaluarea Națională 2024

Ministerul Educaţiei a explicat, sâmbătă, ce marcaje sunt permise în lucrări și cum pot elevii să își corecteze răspunsurile fără să riște să fie depunctați.

ADVERTISEMENT

Evaluarea Naţională 2024 pentru absolvenţii clasei a VIII-a începe, pe data de 25 iunie, cu proba la limba şi literatura română, urmând ca pe 26 iunie să aibă loc proba la matematică.

Însă până atunci, reprezentanții Ministerului Educaţiei au anunțat că au trimis inspectoratelor şcolare din țară o serie de informaţii utile legate de ce marcaje sunt permise în lucrări, pentru ca ele să le fie comunicate elevilor.

ADVERTISEMENT

Potrivit Ministerului Educației, la Limba şi literatura română şi/sau maternă sunt permise sublinierile pe text cu creion sau stilou/pix de culoare albastră sau delimitarea propoziţiilor în frază.

De asemenea, ”un răspuns poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a literei scrise în căsuţă şi scrierea în dreapta căsuţei a literei asociate răspunsului considerat corect”.

ADVERTISEMENT

”Dacă răspunsul constă în marcarea cu X a unei opţiuni, acesta poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală a marcajului X şi marcarea cu X a răspunsului considerat corect” , se arată în comunicatul Ministerului Educației. 

Mai mult, Ministerul Educației a subliniat că la Matematică sunt permise marcajele pe figură şi completarea figurilor cu ”creion sau stilou/pix de culoare albastră sau realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/pix de culoare albastră) în spaţiul pus la dispoziţie pentru rezolvarea problemelor”.

ADVERTISEMENT

Tot la Matematică, elevii trebuie să știe că un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală şi încercuirea altui răspuns considerat corect.

Elevul care a încercuit deja un răspuns și consideră că este corectă o altă variantă aceasta ”va fi scrisă în spaţiul dedicat punctajului atribuit exerciţiului, aflat lângă zona cu cele patru variante de răspuns”.

ADVERTISEMENT