News

Anunț important pentru elevii din România. Alexandru Rafila exclude total revenirea la cursurile online

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, face un anunț important pentru elevii din România. Acesta spune că revenirea la cursurile online este exclusă în totalitate.
30.09.2022 | 07:51
Anunt important pentru elevii din Romania Alexandru Rafila exclude total revenirea la cursurile online
Anunț important pentru elevii din România. Alexandru Rafila exclude total revenirea la cursurile online. Sursa foto: colaj Fanatik / Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În 2020 și 2021, când pandemia a făcut ravagii în România, elevii au învățat în majoritatea timpului din fața calculatorului sau a tabletei.

Ce spune Alexandru Rafila despre cursurile online: ”Nu voi accepta un scenariu care a pus mare presiune şi în dificultate familiile”

Revenirea la cursurile online este exclusă ferm de actualul ministru al sănătății, social-democratul Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT

Oficialul Guvernului dă asigurări că ”nu se anunţă niciun fel de pandemie”. El le transmite elevilor că atâta timp cât va deţine funcţia de ministru, ideea revenirii la cursuri online pentru elevi va fi exclusă total.

Rafila aruncă săgeți către predecesorii săi și spune că cei din fostul Executiv au prelungit în mod nejustificat rămânerea elevilor la orele online.

ADVERTISEMENT

Medicul mai afirmă că o astfel de situație ar afecta dezvoltarea copiilor și ar pune presiune pe familii.

”Atâta timp cât eu şi echipa mea vom fi la Ministerul Sănătăţii, nu vom accepta o reluare a unui scenariu care a pus mare presiune şi în dificultate familiile, copiii şi mai ales dezvoltarea lor.

ADVERTISEMENT

Una este să închizi pentru o perioadă foarte scurtă de timp şi doar acolo unde este cazul şi altceva este să iei o măsură discreţionară la nivelul întregii ţări, care a fost prelungită în mod nejustificat”, a afirmat Alexandru Rafila, joi seară, la România TV.

Alexandru Rafila, despre situația sanitară: ”Nu se anunță niciun fel de pandemie”

În aceeași intervenție televizată, Rafila a mai punctat faptul că în perioada următoare nu se anunță nicio pandemie. Acesta a spus că autoritățile responsabile se pregătesc preventiv.

ADVERTISEMENT

”Nu se anunță nico pandemie în această perioadă. Dar este bine să fii pregătit și să ai resurse, gândiți-vă doar la resursele materiale necesare ca să nu ajungi în situația de a cumpăra mănuși și costume de protecție la prețuri de 20 de ori mai mari.

E o măsură care este rațională”, a mai spus ministrul Alexandru Rafila.

ADVERTISEMENT