News

Anunț important pentru fermierii din România. Ce trebuie să facă pentru a nu pierde banii din subvenții

Fermierii din România primesc o informare importantă de la APIA: procedura de urmat pentru a nu pierde banii din subvenții.
23.05.2024 | 06:58
Anunt important pentru fermierii din Romania Ce trebuie sa faca pentru a nu pierde banii din subventii
Avertisment din partea APIA: fermierii din România care riscă să rămână fără subvenții. Greșeala care trebuie evitată. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Anunț extrem de important pentru fermierii din România din partea conducerii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Ce trebuie să facă pentru a nu pierde banii din subvenții.

Avertisment din partea APIA: fermierii din România care riscă să rămână fără subvenții. Greșeala care trebuie evitată

În această perioadă, la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se derulează campania de depunere a cererilor unice de plată pentru subvențiile aferente anului 2024.

ADVERTISEMENT

Aceasta se va încheia la data de 7 iunie 2024. Astfel, fermierii din România care vor să beneficieze de subvențiile APIA pentru anul în curs mai au la dispoziție aproximativ trei săptămâni pentru a se asigura că nu vor rata banii de la stat.

Un avertisment vine din partea lui Ovidiu Săvâșcă, directorul APIA Mureș. Acesta a dezvăluit că, până în această săptămână, doar 50% dintre potențialii beneficiari care au depus cererile în 2023 s-au înscris în evidențele instituției.

ADVERTISEMENT

Dorim să informăm fermierii asupra faptului că până pe 7 iunie sunt aproximativ 3 săptămâni. Și suntem doar la nivelul de aproximativ jumătate din numărul de potențiali beneficiari la care evident ne raportăm.

Beneficiari care au depus cereri în Campania 2023, respectiv aproximativ 22.000 de fermieri”, este mesajul transmis de Ovidiu Săvâșcă, director APIA Mureș, conform Agro-TV.

ADVERTISEMENT

În anii trecuți, a existat o derogare a termenului. Oficialii APIA spun că acum nu mai există acea perioadă de depunere cu penalități. Asta înseamnă că 7 iunie este ”deadline-ul”.

Stop joc, cine nu reușește să depună până în data de 7 iunie este cumva exclus din dreptul de a mai depune cerere pentru anul 2024”, a mai precizat Ovidiu Săvâșcă.

ADVERTISEMENT

Așadar, până în debutul lunii viitoare, toți fermierii români care pot fi eligibili pentru depunerea cererii trebuie să se prezinte la APIA. Mai exact, să ajungă la primăriile de pe teritoriul țării.

Aici va avea loc eliberare adeverințelor în registrul agricol. ”Așa cum știm, acea adeverință este documentul primordial de eligibilitate pentru ca fermierii să poată depună cererea”, mai explică Săvâșcă.

ADVERTISEMENT